Aktywne Wpisy

Pentylion +45
Cieciownia dla debila ten
źródło: 1000046287
Pobierz
StalkomirNowak +296
Na Wykopie same pesymistyczne treści, więc chciałem się pochwalić moim osiągnięciem.
Udało mi się stworzyć algorytm kompresji plików który zmniejsza ich wagę o 3%, ale za to sprawia że stają się one bezpowrotnie uszkodzone.
#programowanie #wygryw
Udało mi się stworzyć algorytm kompresji plików który zmniejsza ich wagę o 3%, ale za to sprawia że stają się one bezpowrotnie uszkodzone.
#programowanie #wygryw

Dodatkowy podatek nie rozwiąże waszych problemów xD
#nieruchomosci #podatki #kataster
Kataster jak komunizm - nigdzie nie pomogło z rynkiem nieruchomości ale tym razem się uda.
A wystarczy podnieść obecne podatki od nieruchomości by osoby co mają zbyt duży metraż sumarycznie lub posiadały ich znaczną ilość płaciły ten podatek wyższy o jakiś mnożnik.
@stayhydratedmydudes: widzę, że znalazłeś sobie chochoła odpowiedzialnego za wszystkie twoje życiowe porażki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gniazdownick: no zasadniczo to, że kataster wpływa na ich przychody poprzez zmniejszenie popytu na nieruchomości inwestycyjne. Szczególnie w Polsce gdzie betonowe żetony są opodatkowane niżej niż inne inwestycje
@Atomic_Cookie: Czy w krajach w których jest kataster nie ma popytu na nieruchomości inwestycyjne? W Niemczech jest kataster, a fundy mają pół Berlina. W UK jest kataster - ceny są wywalone w kosmos najbardziej w całej Europie. Dosłownie dzień czy dwa temu było znalezisko, że w Hiszpanii z połowa mieszkań jest własnością jakiś firm.
Co
@gniazdownick: A czy ktoś mówi, że kataster spowoduje kompletny brak popytu inwestycyjnego? Na pewno gdy jest taki
@Atomic_Cookie: Potrzebny cytat. Jakie "na pewno" - skąd wiesz? Chłopski rozum? Jeżeli wszyscy płacą kataster to dlaczego miałby mieć wpływ na popyt inwestycyjny? Po prostu każdy musi go sobie wkalkulować w rachunek ekonomiczny.