jak wygląda kwestia, jestem zatrudniony na uop, chcę obok tego sobie powoli ruszyć ze swoją działalnością, przychody na początku raczej nijakie, pytanie brzmi, muszę rejestrować działalność od razu? jakie mam opcje?. Czy jest jakaś opcja na wyciągnięcie siana od państwa na start? Rozumiem, że wtedy zgłaszam do swojej obecnej firmy, że mam działalność i składki będę odprowadzał sam, dajcie jakiś starter pack jak to ugryźć ewentualnie pigułkę wiedzy #jdg #wlasnafirma
@Moonman dam tylko takie info, że jak masz etat i jdg to w jdg płacisz tylko składki zdrowotne i nic więcej. I nie musisz informować o niczym pracodawcy.
@Moonman: rób se cos i nie przejmuj sie podatkami, nawet na czarno. Dopiero jak Ci cos wyjdzie i zaczniesz zarabiac to mozesz zlozyc tzw czynny zal do US plus korekty deklaracji podatkowych. Nawet jak Ci wjedzie kontrola to da Ci symboliczny mandat… mi kiedys ksiegowa sie rozplynela w powietrzu, przez co przez pol roku nie skladalem niczego do US. Potem nowa ksiegowa za kilka tysiecy odbudowala wszystko i dostalem wielki
@Moonman: XD