Wpis z mikrobloga

Jestem woodstockowym zwierzęciem od 2008 roku, byłem na (chyba? Straciłem rachubę) 14 edycjach tej imprezy i dla mnie rok kończył/zaczynał się woodstockiem.
Ale to co dzieje się w tym roku realnie zaczyna mnie niepokoić.

Brak jakichkolwiek ogłoszeń w kwestii muzyków.
Totalna zmiana formuły jeśli chodzi o ogłaszanie powyższych - przecież właśnie uchylanie stopniowo rąbka tajemnicy im bliżej samej imprezy działało świetnie, podkręcali zainteresowanie, nakręcało to internetowa dyskusje - kto jeszcze, na kogo jest szansa, czyj grafik pasuje? Mieliśmy tutaj na wypoku takiego czarodzieja co to sprawdzał, liczył i wielu z nas śledziło jego analizy.

Teraz jeszcze kolejne podniesienie cen, informacja, że więcej miejsc nie będzie, że wszystkie miejsca na przyczepy/campery już są wyprzedane (całe szczęście jest jeszcze to pole zewnętrzne, obok lasku który był dostępny dwa lata temu - bo obawiam się, że lasek wciąż będzie zamknięty) - no nie zamierzam Was oszukiwać, źle to wygląda.

#polandrock #woodstock
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@bartd nijak to do napisałem nie sprowadza się do tego co Ty napisałeś. Jeśli w działaniach JO dostrzegasz jakąś nienawiść to sugeruje wyjąć siura starego z ucha.
  • Odpowiedz
@Kremufka2137 wygląda jakby po latach nagonki i narzekania jednak coś się zmieniło i niestety na gorsze. Rozumiem z jednej strony ogłoszenie lineups w czerwcu ale też zabrało to wiele zabawy i budowania nastroju przed samym festiwalem. Ogólnie w tym roku trochę dziwnie to wygląda, brak osobnej małej sceny pomimo takich planów, brak Lecha wśród sponsorów i zamiana na piwna wioskę i jakieś to wszystko takie nie wiem. Zostaje nam czekać na
  • Odpowiedz
@Kremufka2137: zdziwię się jak wytrwa dłużej niż do 35 edycji- przynajmniej w takiej formie, bo może potem będą to ciągnąć jako mały festiwal na kilkanaście tysięcy osób
i swoją drogą- wydaje mi się, że owsiakowi już się nie chce tego robić. organizuje bo chce zarobić hajs i podtrzymać medialne zainteresowanie, ale pasja do tworzenia festiwalu już gdzieś przepadła
  • Odpowiedz
wydaje mi się, że owsiakowi już się nie chce tego robić. organizuje bo chce zarobić hajs i podtrzymać medialne zainteresowanie, ale pasja do tworzenia festiwalu już gdzieś przepadła

@kruliki_w_podrozy: Juras wyrażając swoje poglądy przy okazji strajków kobiet itp już zaczął kręcić (niestety) na siebie bata. Jak się pokazuje po jakiej się jest stronie jako osoba publiczna, zawsze zyskuje się wrogów. No i wydaje mi się, że właśnie to go bardziej
  • Odpowiedz
@barto142: z tymi strajkami kobiet sie nie zgodze- on swoja ostrosc pogladow wyrazal juz znacznie wczesniej i musial potem zrec sie z krytykami. chocby slynne "imprezy podwyzszonego ryzyka" albo jeszcze starsze jazdy z tv trwam

Ale ponoć już od dwóch miesięcy jest praktycznie dopięty

dopięty sobie może być- co wcale nie oznacza że jest na wysokim poziomie
  • Odpowiedz
@kruliki_w_podrozy nie no bez przesady jeżeli Juras będzie w stanie, a niech i do końca świata będzie to wood będzie się toczył, na razie mają miejsce i ludzie z Czaplinka są raczej zadowoleni z organizacji u nich takiego wydarzenia. Też z roku na rok przybywa osób gdzie ostatnia edycja była na poziomie tych z Kostrzyna, pytanie czy to ich nie odstraszyło lekko od organizacji bo gdyby nie pola ludzi to raczej
  • Odpowiedz
  • 0
@Huck9 na pewno z roku na rok widać rozwój w Czaplinku, ale moim zdaniem do Kostrzyna to im jeszcze daleko.

@Huck9 przyznam się, że też nie wyłapałem, że Lech się wyłamał. To jaki browar teraz jest sponsorem imprezy, co będzie na kranach?
  • Odpowiedz
  • 0
@mikolaj-maciejewski można mieć nadzieję, że brak powodem braku setupu jest to, że nastąpił jakiś inny podział na sceny i pojawi się coś nowego, z inną nazwą i dlatego trzymają to do ostatniej chwili. może teraz np zaistnieje podział gatunkowy np główna scena / scena indie / scena elektroniczna, czy jakkolwiek inaczej.

• Odpowiedz
@mikolaj-maciejewski: Muszę obejrzeć bo jestem w tyle, szkoda bo ten namiot w przypadku większych koncertów już jest średnio bezpieczny, a do tego oglądanie sprzed jest bez sensu bo po co na telebimie oglądać koncert. Liczę że jendak doczekamy sie zmiany tego miejsca
  • Odpowiedz
@Kremufka2137 nie no spokojnie mówię o małej scenie połączone z asp, na Kostrzyn nie ma opcji, a tutaj jest chociaż bezproblemowe miejsce i lepiej rozwijać rozwiązania tutaj niż szukać innych miejsc i od nowa odkrywać jakieś rozwiązania
  • Odpowiedz