Wpis z mikrobloga

Jesteśmy właśnie w trakcie wyboru fotografa na wesele we Włoszech, został nam polecony Pan z linku poniżej

https://portfolio.welovetuscany.net/

Jakbyście mogli podpatrzeć swoim fachowym okiem, jak według Was te zdjęcia wyglądają.
Na moje oko chyba coś w nich nie gra, ale nie znam się na fotografii ¯\(ツ)/¯

#fotografia #wesele
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ziobekk: Ekspertem nie jestem ale myślę że znakiem rozpoznawczym tego pana jest ustawianie ludzi bokiem do słońca. Dzięki czemu pół twarzy jest prześwietlone a druga połowa niedoświetlona. :)
  • Odpowiedz
  • 0
@ruffio: absolutnie nie, robimy wesele we Włoszech, to jest Polak mieszkający tam na miejscu i podobno miał kiedyś swoje studio fotograficzne, zbyt dużego wyboru nie mamy
  • Odpowiedz
@Ziobekk standardem sesji ślubnych jest praca na pełnej przesłonie aby łapać szczegóły i inne smaczki. Kadry przedstawione na stronie są albo mocno średnie albo słabe. Smaczków brak.

Bałagan w tle wygląda jakby zdjęcia były z wycieczki, a nie sesji ślubnej. Kto jest największy? Para czy widoki?

Ślubniaki to zbiór standardowych ujęć. Jeśli para średnio ma na nie pomysły to kieruje nimi fotograf. Tutaj jest słabo. Wcale nie jestem ciekawy jak wygląda reportaż.
  • Odpowiedz