Tydzien temu mialem przeglad i do wymiany byly tylko sztywne tylne przewody hamulcowe. Zrobione i auto sprawne. Ale nie daja mi spokoju metaliczne dzwieki z tylu auta jakby przewracala sie butla z gazem, stuki przy niskiej predkosci. Pytanie wiec jest takie, czy diagnosta mogl nie zauwazyc problemu np. z tylna belka? Jak sprawdzic samemu skad te dzwieki? Auto to poczciwe 206 sw 1,4 hdi. #mechanikasamochodowa #motoryzacja #samochody #peugeot
@Odkamieniacz belke łatwo sprawdzić. Otwórz bagażnik, usiądź na tyle i poruszaj dupą. Jak lekko chodzi i wydaje dzwieki to już swój żywot kończy. Druga rzecz to hamulec reczny. Możliwe, że coś się posypało w bębnie. Podnieść koło, pokręcić i posłuchać czy cos nie stuka.
@Odkamieniacz: jedź na stację diagnostyczną na szarpaki. Powiedz diagnoście o problemie, włączy szparki, wejdziecie pod auto, i trzeba dotykać i oglądać co to się tłucze. Jedyny sensowny sposób. Zapłacisz jak za flaszkę.
@Odkamieniacz: 3 lata jeździłem na jedną SKP i żaden nie znalazł tego, że przednie amortyzatory pełniły tylko funkcję ozdobną. Więc duża szansa jest że coś przeoczą.
@Odkamieniacz: Jak nie masz wizualnych zastrzeżeń co do kąta kół to tam w tej belce są jeszcze tuleje, których nikt nigdy nie wymienia i to pewnie one tak hałasują. Można je wymienić i problem zniknie, pytanie tylko jaki to ma sens w takiej sytuacji.
Ale nie daja mi spokoju metaliczne dzwieki z tylu auta jakby przewracala sie butla z gazem, stuki przy niskiej predkosci. Pytanie wiec jest takie, czy diagnosta mogl nie zauwazyc problemu np. z tylna belka? Jak sprawdzic samemu skad te dzwieki? Auto to poczciwe 206 sw 1,4 hdi. #mechanikasamochodowa #motoryzacja #samochody #peugeot
Jak mieszkasz w sensownej odległości do Piły to bardzo polecam https://szmytek.pl/serwis-tylna-belka/