Wpis z mikrobloga

Planuję sobie kupić Vivo x200 Pro z Chin, ale boję się, że chińskie oprogramowanie Origin OS nie będzie kompatybilne z niektórymi apkami... Mam na myśli apki bankowe, jak IKO. Ktoś ma Vivo z chińskim oprogramowaniem i moze mi powiedziec, czy polskie aplikacje bankowe działają bez problemu?

#vivo #smartfon
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TrexTeR Wszystko działa, natomiast przesiadając się z innego systemu będziesz musiał trochę poświęcić na dostosowanie OriginOs pod siebie, ewentualne wywalenie zbędnych chińskich apek itd.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@hellsmash86 dzięki za odpowiedź. Jeszcze przy okazji, jak tam wygladaja sprawy z powiadomieniami apek na Origin OS? Przychodzą na czas czy z opóźnieniem jak Xiaomi?
  • Odpowiedz
@TrexTeR Nie zauważyłem opóźnień, ale musisz sobie poustawiać kwestie pracy w tle i oszczedzania baterii, bo inaczej niektywne apki są po porostu wyłączane i wtedy nie wyślą powiadomienia, może to było też powodem w Xiaomi, o którym wspominasz
  • Odpowiedz
@banans: vivo wallet chyba

Ale jeżeli Ci jedna karta tylko nie działa to może być jakiś bug w google wallet, poszukaj sobie w necie, widzę że sporo ludzi postowało w różnych miejscach takie problemy. Możesz też spróbować rozwiązać problem z chatem gpt
  • Odpowiedz