Wpis z mikrobloga

@pasza03: jezusie, co za patusiara. Nawet jak ją zwolnią ze służby, to tata zginąć nie pozwoli, gdzieś wypłynie za jakiś czas i dalej będzie tą samą patuską, co najwyżej utemperowaną, żeby nie pisała wszystkiego na instagramie. Przynajmniej nie dostanie wojskowej emerytury
  • Odpowiedz
@pasza03: Dodam, że znam przypadek chłopa 40+, który jest tam jakimś dowódco/oficerem. Połowa tych szonów 19/20 lat sama pchała mu się na wałek. Jak się wyszalał to zostawił sobie jedną na stałe.

Duży odsetek lasek, które tam przychodzą (wot), zaraz składają kwity, że są w ciąży i yolo, widzimy się za półtorej roku, a państwo płaci.

Najlepsza akcja o jakiej słyszałem, to jak laska pojechała na posterunek na granicę, wróciła
  • Odpowiedz
@pasza03 szkoda że skończy się tylko na wywaleniu tej laski. Problem plecaków jest powszechny w wojsku, w momencie gdy awanse są przydzielane na podstawie znajomości to już działanie na szkodę państwa i jego obronności.
W razie wojny takie miernoty będą nam mówić co robić.
  • Odpowiedz
@potatolot:

szkoda że skończy się tylko na wywaleniu tej laski. Problem plecaków jest powszechny w wojsku, w momencie gdy awanse są >przydzielane na podstawie znajomości to już działanie na szkodę państwa i jego obronności.

W razie wojny takie miernoty będą nam mówić co robić.

z takiego gówna jest cała polska ulepiona niestety. W każdej pracy w jakiej byłem, jak było to ciut większa społeczność, było lizodupstwo i kolesiostwo. Awans i
  • Odpowiedz
@potatolot: i dlatego właśnie s--------m z kraju jeszcze dłuuugo przed tym jakby się miało cokolwiek stać, kombinuję sobie bazy na kilku kontynentach i odkładam złoto. Wezmą mnie na mięso armatnie i jeszcze pod dowództwem jakiegoś pijanego postkomunistycznego półdebila albo jego synalka. W dupie mam. Będę siedział daleko stąd i shortował WIG-20 jak to jebnie.
  • Odpowiedz
@pasza03: Dobra, ale po co takie coś jest w wojsku w ogóle? Przecież jak będzie akcja reakcja potrzeba to i tak nie będzie biegać z karabinem i zarządzać też bo to nie drogeria.
  • Odpowiedz
@pasza03: najbardziej oryginalnie przesłany wniosek do najwyższych przełożonych

Trochę też narcyzmem trąci. I co to za pomysł, żeby na X w komentarzach ogłaszać decyzje o wydaleniu tego szlaufa, dzień przed uruchomieniem procedury? xD Wyobrażacie sobie być tak niepoważnym chociażby we własnej pracy?
  • Odpowiedz