Aktywne Wpisy
rysio77 +713
Życie jest p------e. Brat 28 zdecydował zakończyć swoje życie. Mama bez pęcherza (rak pęcherza), w trakcie immunoterapii, leży w szpitalu po polekowym uszkodzeniu wątroby, cudem żyje, ma silną wolę życia, mimo tego wszystkiego.
Od tygodnia codziennie jestem w szpitalu, akurat mam urlop, przepadła mi wycieczka (4k pln utopione, dobrze, że tylko tyle), sam już jestem wykończony, bo ciągle żyłem śmiercią brata, a od tygodnia się modliłem o przeżycie mamy. Brat też mógł
Od tygodnia codziennie jestem w szpitalu, akurat mam urlop, przepadła mi wycieczka (4k pln utopione, dobrze, że tylko tyle), sam już jestem wykończony, bo ciągle żyłem śmiercią brata, a od tygodnia się modliłem o przeżycie mamy. Brat też mógł

Tymczas0wy +199
Minuta ciszy w Lublinie XD
mirror: https://streamin.one/v/53f9e9db
#mecz #papiez #ekstraklasa #heheszki
mirror: https://streamin.one/v/53f9e9db
#mecz #papiez #ekstraklasa #heheszki

Czy korposom opłaci się to wymuszanie powrotu do biur dla klepaczy i jednofakturowców?
Powrót do biur to też dla wielu powrót do zostawiania korpo lapka na stałe w pracy. Pilnowanie z zegarkiem w ręce 8h i odbicia się kartą. 5 minut przerwy na każdą godzinę, wyjścia do kuchni, obiad, pogaduszki.
Masa osób w IT zostawała za darmo czasem chwilę po godzinach jak chcieli coś dokończyć, bo mieli świadomość, że firma im idzie mocno na rękę pełnym HO i tak są mocno na plus nie musząc stać w korku czy szykować się z rana do pracy.
Jak był luźniejszy okres to nikt nie robił problemów jak trzeba było wyskoczyć w ciągu dnia, a jak się paliły terminy to sporo osób rozumiało, że trzeba na kilka dni przysiąść mocniej i dowieźć.
Wymuszanie powrotów do biur często w sposób chamski (korpa z USA? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) i rozgrywanie kołchoźników z p0lski starą sprawdzoną na tym ziemiach metodą "dziel i rządź" - osoby z największą frekwencja będą pierwsze do podwyżki, poniżej określonej frekwencji brak podwyżki pomimo dobrych ocen od klienta.
Czy to się opłaci kołchozom na dłuższą metę? Zakładam, że poteżne korposy z nieograniczonymi zasobami to policzyły i pewnie tak.
#programista15k
#programista25k
#it
#praca
#korposwiat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Czy korpo zyskają finansowo na powrocie kołchoźników do openspace?
Tam gdzie system organizacji pracy jest sensowniejszy a zadania lepiej zdefiniowane, pewnie nie ma wielkiej różnicy w wydajności. Ale ludzie po prostu wiedzą co robić...
Ludzie mają na stałe biurka przypisane? What year is this? Zdecydowana większość ma jakąś formę pracy hybrydowej, więc nawet nie wie czy jutro będzie w biurze.
nie bo wiecej za prad beda bulic. beda jeszcze musieli przywrocic benefity pizza daye, owocowe czwartki. do tego wiecej schodzi herbaty i kawy
nie oplacalne finansowo, a takie bylo pytanie