Aktywne Wpisy
xEm +840
# Dlaczego chrześcijaństwo podbiło świat? Brutalna prawda o Imperium Rzymskim i rewolucji Jezusa
Rozkminiałem ostatnio fenomen chrześcijaństwa - jak mała sekta z peryferii imperium zdominowała cały świat zachodni? To ciekawe spojrzenie na fundamenty naszej cywilizacji.
Brutalny świat za fasadą marmurowych kolumn
Cesarstwo
Rozkminiałem ostatnio fenomen chrześcijaństwa - jak mała sekta z peryferii imperium zdominowała cały świat zachodni? To ciekawe spojrzenie na fundamenty naszej cywilizacji.
Brutalny świat za fasadą marmurowych kolumn
Cesarstwo

rebelyell +243
My już po kościele, idziemy świętować.
#swieta
#swieta

źródło: temp_file3043758317245784644
Pobierz
Hej, mówię z góry, że mam zerowe pojęcie w tym temacie :(
Mam domek w górach oraz internet Orange. Mam ruter mobilny na kartę SIM.
Internet w miarę działa, co prawda są okresy/godziny, gdzie działa o wiele gorzej, praktycznie nie da się go używać.
Jeżeli przyczyną tego nie są warunki terenowe, to wina raczej nie leży po stronie dostawcy internetu, a po stronie rutera (nie mam pojęcia co do za ruter, jakis stary z T-Mobile, ale obsługuje standard LTE).
Co byście polecili zrobić na moim miejscu? Pogodzić się z faktem, że internet w górach nigdy nie bedzie jakis super, czy wymienić ruter? Jeżeli wymienić, to na jaki?
Nie chciałbym inwestować w ruter mobilny 5G- podobno mają doprowadzić światłowód- ale kiedy? Nie wiem.
W skrócie- czy zmiana rutera może bardzo dużo pomóc, jeżeli planuje zostac przy 4G?
Z góry dziękuje bardzo za pomoc.
#internet #sieci #informatyka #router #siec #ruter
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Mówisz o ruterze mobilnym?
Też miałeś przed wymianą takie okresy O WIELE gorszego działania internetu? Po wymianie to zniklo?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Warunki nie pozwalają na montaż masztu :( Mogłbym ew. na dachu zamontować, ale wtedy obawiam się, że ciągłe słonce (nawet do 50 stopni) przegrzeje :/
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
A wymiana na G5 dużo by dała? Orientujesz się może, czy mogę zakupić taki ruter na okres próbny/ ew. oddać po 2 tygodniach?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
https://www.x-kom.pl/p/1262448-router-tp-link-mr505-1200mbps-a-b-g-n-ac-3g-4glte-300mbps.html
też jakieś modele z antenami zewnętrznymi, generalnie w granicach 300-600zł, przez ostatnie 4 lata chyba ze trzy przetestowałem, ale nie pamiętam modeli.
oczywiście były spadki, w godzinach szczytu czasami 15Mb/s było maksem, w najlepszym przypadku do 40Mb/s. średnio koło 30Mb/s.
do 5g kupiłem router CUDY P5 (około 1200zł), ale opłacało się :). teraz też może są jakieś gorsze wyniki w szczycie, ale to jest spadek z
@mirko_anonim: Temperatura nie jest problemem dla takich sprzętów. One są przygotowane do pracy na zewnątrz. Pisząc "maszt" miałem faktycznie na myśli po prostu na zewnątrz. Niektórzy robią to na kominie, inni na takich masztach na anteny satelitarne, niektórzy po prostu na ścianie. Maszt ma tą