Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Gdy sprawdzam znajomych ze studiów (linkedin, fb, instagram) zastanawiam się jak można być takim mózgiem robocopem ogarniaczem rzeczywistości (głównie to po kobietach widzę). Sczęka mi opada bo widzę, że mają wiecie staże, fajne stanowiska, kursy, certyfikaty, języki, podyplomówki i milion innych cudów. Na instagramie podróże nie byle jakie bo jakaś egzotyka, a tu znów USA, itd. Wyjazdy z rodzinką, z partnerem/ką. Co oni są jacyś idealnie genetycznie zaprojektowani? Mózg na wyższych obrotach x1000?
WIEM ŻE SOCJALE POTRAFIĄ KŁAMAĆ ale nie da się ukryć że to oni byli w tych miejscach a to ja siedzę przed ekranem. Tak samo osiągnięcia edukacyjne czy zawodowe no ciężko podrobić gdy wiesz, że ciężko o stanowiska w topowych firmach #korpo jeszcze jakieś skomplikowane rzeczy. Nawet jeśli tylko 3/4 to prawda to ja wierzę, że tacy ludzie istnieją i niesamowicie podziwiam takich ludzi sukcesu i to jeszcze że potrafią łączyć fajną karierę i prowadzić ciekawe życie po pracy. Geniusze jacyś, marzę by być jak oni....

#praca #prokrastynacja #socialmedia #instagram #linkedin #rozwojosobisty #biznes #przegryw #nauka #korposwiat #studia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Gdy sprawdzam znajomych ze studiów (linkedin,...

źródło: wolf

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Zadaj sobie pytanie, czy ze swojego życia byłbyś w stanie stworzyć taki profil. Nie teraz, ale zakładając, że oszczędzasz kasę na podróże, robiłeś te certyfikaty i masz chęć pisać o tym. Znam takich ludzi, których profile wyglądają bardzo profesjonalnie, a nie są to żadni wymiatacze.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Sama mam takie profile. Nie jest to takie ciężkie, bo to trochę samonakręcająca się spirala. Pojechałam na studia do UK -> mam wrażenie, że jest tam więcej opcji wymian zagranicznych niż w PL, a konkurencja na nie niska, bo Brytole wcale tak chętnie nie wyjeżdżają, więc większość tych ludzi co z tego korzystają to są już zagraniczni studenci -> byłam na stażach w innych krajach. Przez te doświadczenia moje
  • Odpowiedz