Też uważacie, że coraz więcej rodziców, dzieci tych rodziców jest roszczeniowych? Wczoraj mnie trochę naszło przy okazji debaty. Pan Jakubiak, oznajmił, że człowiek który się nie rozmnaża, nie PROKREUJE jest "bezużyteczny". Pomijam to, że Ci ludzie także płacą podatki, a zrobienie dziecka to nie jest wejście na klopa i spuszczenie wody, sam jestem tego przykładałem bo sam z partnerką się staram.
Wracając do tematu, coraz więcej ludzi mających dzieci i jak te same dzieci są strasznie roszczeniowi. Pracuję w dziale w sklepie gdzie sprzedajemy przez Internet prezenty, gadżety, zabawki. Nie ma sytuacji, że matka albo ojciec potrafią pisać z wyższością komentarze, że ich paczka ma być w tej chwili dostarczona bo co oni dziecku powiedzą jak nie dojdzie. Przy czym stawiają milion wykrzykników, pytajników - to dla dobra dziecka rozumiem, szkoda że na krzywdę innych.
Druga sytuacja to wracając wczoraj z pracy rozmawiałem z mamą przez telefon, szli za mną dzieciaki na oko 12-14 lat. Dziewczyny ubrane wstrętne, na pewno nie na swój wiek, ciekawe czy wyniosły to od wspaniałej MATKI? Zachowywali się okropnie, miałem wrażenie że specjalnie podbiegali, wydawali dźwięki jak małpy, żeby tylko zagłuszać rozmowę, zachowywali się bardzo źle. Nie jest to jedyna sytuacją, bo ciągle po powrocie po pracy słyszę takie niewychowane dzieciaki, jak klną, palą, krzyczą i to w wieku 12-16 lat. W zimę nawet rzucili śniegiem wielką bryłą w starszą Panią po czym uciekli i zaczęli się śmiać.
Następna sytuacja, pracuje przy szkole gdzie jest technikum, chodzę sobie na przerwy a te gimbusy zachowują się jak istna patologia, fajki, wulgarne zachowanie, udawanie dorosłych. Śmiech na sali jak się na coś takiego patrzy.
Coraz bardziej w sumie jak bardzo chciałem mieć dziecko, to tak sobie myślę, że nie będę czuł rozgoryczenia jak się nie uda, z przykrością się patrzy na ten upadek społeczeństwa. Myślę, że to wina miast, takie dzieci mieszkają najczęściej w 2-3 pokojach w małych blokach (ja byłem wychowywany w domu, duża przestrzeń itp), siłą rzeczy te dzieci muszą być niewychowane, przy tak małej ilości przestrzeni do zabaw, patrzenia na degrendoladę swoich rodziców, blisko kłótni, brak przestrzeni.
Chyba że problem jest w 100% z rodzicami tych dzieci. Jak myślicie? Problem jest bardziej złożony?
Wczoraj mnie trochę naszło przy okazji debaty. Pan Jakubiak, oznajmił, że człowiek który się nie rozmnaża, nie PROKREUJE jest "bezużyteczny". Pomijam to, że Ci ludzie także płacą podatki
@HoroLive: jak to? Przecież jeszcze ostatnio sam byłeś tego zdania. Zrobiłeś posta o mnie, że jestem pasożytem, bo mam kota, a nie dzieci, którego szybko usunąłeś jak ludzie Cię wyśmiali ( ͡°͜ʖ͡°)
@HoroLive czyli od 15-25 lat nic się nie zmieniło. Dzieciaki dalej klną i palą udając dorosłych a inne dzieciaki nienauczone empatii robią różne numery innym ludziom (gdy ja byłam dzieckiem to na osiedlu była grupka dzieciaków co lały wodę z balkonu z wiadra na przechodniów albo rzucały balony z woda a przednią szybę przejeżdżających samochodów).
@zmarnowany_czas: wiadomo wcale nie jest tak że ludzie płacą składki na ubezpieczenia emerytalne, do którego są zmuszani przez państwo ( ͡°͜ʖ͡°). A teraz inwestują pieniądze w różne aktywa, żeby mieć kasę na starość. Przestań pisać bzdury.
@zmarnowany_czas: Zresztą, jakim prawem mówisz o tym, że mnie będzie jakiś bachor niegrzeczny dzisiejszy utrzymywał jak i innych bezdzietnych, jak ja cały czas opłacam składki/ XDDDDDDDDD?
@HoroLive: Nie wypracowujesz sobie tylko swoim dziadkom. Moja żona majac możliwość siedzenia w domu na dupie z dzieckiem wolała iść do pracy bo to taki typ. Teraz jest w pracy a ja sobie bimbam z kawą i telefonem:) A nawet jakby siedziała wtedy na dupie w domu to i tak odprowadzalibyśmy więcej od ciebie(✌゚∀゚)☞
@MrPerfetc: tak tak, zaradni rodzice, skąd ja to znam. Też będę miał dziecko, co z tego? Nie uważam że to jakieś osiągnięcie ludzkości. Emeryturę wypracowuję sobie sam.
@MrPerfetc: Zresztą, wiesz ile w ogóle zarabiam i jaki posiadam majątek? w końcu atakujesz mnie, chwaląc, że odprowadzacie więcej odemnie ( ͡°͜ʖ͡°) Lepiej żebyś nie wiedział, bo byś chyba z zadrości z pracy zrezygnował, że nawet tyle przez całe życie jakbyś piątke narobił nie zarobicie ( ͡°͜ʖ͡°)
@MrPerfetc: Zresztą, mam pisać do typa który ogląda gołe baby na wykop bo mu żona nie daje. nie potrzebowałbyś tego jakby wasze sprawy tak dobrze szły ( ͡°͜ʖ͡°)
@HoroLive: Tak, dziecko to żadne osiągnięcie. Nie wypracowujesz sobie sam emerytury, tylko prawo do niej. Z pustego nawet Salomon nie naleje i ktoś będzie musiał na nią pracować. Twoje składki nie są odkładane. Nie wiem ile zarabiasz, ale jak żona siedziała na macierzyńskim to jeździłem jako kieras między Niemcami i Skandynawią i zgarniałem wypłatę z trzech krajów. Sorry ale nie zarabiasz 60 czy 70k miesięcznie w swoim sklepie. Ale tego
Wracając do tematu, coraz więcej ludzi mających dzieci i jak te same dzieci są strasznie roszczeniowi. Pracuję w dziale w sklepie gdzie sprzedajemy przez Internet prezenty, gadżety, zabawki. Nie ma sytuacji, że matka albo ojciec potrafią pisać z wyższością komentarze, że ich paczka ma być w tej chwili dostarczona bo co oni dziecku powiedzą jak nie dojdzie. Przy czym stawiają milion wykrzykników, pytajników - to dla dobra dziecka rozumiem, szkoda że na krzywdę innych.
Druga sytuacja to wracając wczoraj z pracy rozmawiałem z mamą przez telefon, szli za mną dzieciaki na oko 12-14 lat. Dziewczyny ubrane wstrętne, na pewno nie na swój wiek, ciekawe czy wyniosły to od wspaniałej MATKI? Zachowywali się okropnie, miałem wrażenie że specjalnie podbiegali, wydawali dźwięki jak małpy, żeby tylko zagłuszać rozmowę, zachowywali się bardzo źle. Nie jest to jedyna sytuacją, bo ciągle po powrocie po pracy słyszę takie niewychowane dzieciaki, jak klną, palą, krzyczą i to w wieku 12-16 lat. W zimę nawet rzucili śniegiem wielką bryłą w starszą Panią po czym uciekli i zaczęli się śmiać.
Następna sytuacja, pracuje przy szkole gdzie jest technikum, chodzę sobie na przerwy a te gimbusy zachowują się jak istna patologia, fajki, wulgarne zachowanie, udawanie dorosłych. Śmiech na sali jak się na coś takiego patrzy.
Coraz bardziej w sumie jak bardzo chciałem mieć dziecko, to tak sobie myślę, że nie będę czuł rozgoryczenia jak się nie uda, z przykrością się patrzy na ten upadek społeczeństwa. Myślę, że to wina miast, takie dzieci mieszkają najczęściej w 2-3 pokojach w małych blokach (ja byłem wychowywany w domu, duża przestrzeń itp), siłą rzeczy te dzieci muszą być niewychowane, przy tak małej ilości przestrzeni do zabaw, patrzenia na degrendoladę swoich rodziców, blisko kłótni, brak przestrzeni.
Chyba że problem jest w 100% z rodzicami tych dzieci. Jak myślicie? Problem jest bardziej złożony?
#dzieci #debata #kiciochpyta #rozowepaski #rodzicielstwo #rodzina #niebieskiepaski #zwiazki
źródło: dziecko-pali-papierosy
Pobierz@HoroLive: jak to? Przecież jeszcze ostatnio sam byłeś tego zdania. Zrobiłeś posta o mnie, że jestem pasożytem, bo mam kota, a nie dzieci, którego szybko usunąłeś jak ludzie Cię wyśmiali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak już trolujesz to
@HoroLive: no, ile takich jest? Konkrety, a nie chłopski rozum i "ja to wiem"
@HoroLive: Jak mają dostać emeryturę bez składek?
To jej dziecko będzie robić na ciebie nierobie( ͡° ͜ʖ ͡°)
A nawet jakby siedziała wtedy na dupie w domu to i tak odprowadzalibyśmy więcej od ciebie(✌ ゚ ∀ ゚)☞
Nie wiem ile zarabiasz, ale jak żona siedziała na macierzyńskim to jeździłem jako kieras między Niemcami i Skandynawią i zgarniałem wypłatę z trzech krajów. Sorry ale nie zarabiasz 60 czy 70k miesięcznie w swoim sklepie. Ale tego