Wpis z mikrobloga

Kolejny piękny dzień tygodnia z wspaniała pogodą a ty kolejny raz spędzasz najlepsze godziny swojego życia oddając czas by móc opłacić betonową jaskinie i mieć możliwość zjedzenia chleba tostowego, dzień w dzień wyjęte 8h z życia dla #praca w #korposwiat dla dużej ilości osób to jak złapanie Boga za nogi, a to tylko współczesne niewolnictwo, złapanie ale cię w siatkę jak kiedyś na pewnym kontynencie, dlatego pamiętaj praca to prymitywny sposób spędzania wolnego czasu
#pracbaza #praca #korpobitch #programowanie #programista15k #pracait
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GiorgioDiStefanAntonio: Jeśli dla ciebie praca w korpo jest niewolnictwem, to się zwolnij z pracy. Nie możesz się zwolnić z pracy, bo potrzebujesz się utrzymać? To zmień nastawienie na: "pracując w korpo, uczestniczę w życiu gospodarczym pełną gębą. Pracuję nowocześnie i stać mnie na wiele rzeczy. De facto stać mnie na więcej rzeczy, niż jest stać co najmniej 3/4 najuboższych ludzi tej planety".
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio: truizm

wszystkie nie, ale procent tych które coś osiągają jest mniejszy od tych które albo utrzymują się na powierzchni i zapieprzasz gorzej jak na etacie, albo idą na dno.

Nie walczę z ideą że etat to współczesne niewolnictwo, ale nic lepszego nikt na razie nie wymyślił dla dużej części społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio: ojej, ktoś tutaj nie widzi sensu w wypełnianiu tabelek w excellu? To sobie zmień pracę na taką która daje ci jakąś satysfakcję z tego że ją wykonujesz.
Ja tak robię, i dzięki temu codziennie idę do pracy też z pewną dozą ciekawości. Widzę i wiem że robię coś pożytecznego patrząc jak powstają potężne maszyny przemysłowe. Nie czuję się jak niewolnik tylko jak konstruktor (chociaż mogli by lepiej płacić)
  • Odpowiedz
@okrupnik: ja mam alternatywe. Skupic sie na poczatku na pracy aby krok po kroku stac sie niezaleznym od wszystkiego. Wtedy nie musisz pracowac. Zawsze masz wybor albo kupic iphona albo kombinowac jak wyjsc z kolowrotka
  • Odpowiedz