Wpis z mikrobloga

• 0
@SubsaharyjskaAlpaka Klasyczny przepływ Mentzen --> Zandberg. I to nawet nie jest mem, zawsze mnie bawi, że taki przepływ poparcia jest jednym z najbardziej popularnych wśród młodych wyborców.
  • Odpowiedz
@Sinn: nie jestem młodym wyborcą, mam 36 lat i jestem od lat libertarianinem, już w 2008 głosowałem na Korwina
Chodzi o coś innego, Zandberg jednak chce coś zmienić i jest szczery, a Mentzen to android
  • Odpowiedz
  • 0
@SubsaharyjskaAlpaka Rozumiem, to tym bardziej ciekawe. Nie zamierzam Cię odwodzić ani namawiać, pytam z czystej ciekawości jako pasjonat polityki - sama debata może zmienić Twój głos ze skrajnej (w europejskich warunkach) prawicy na w zasadzie dość skrajnie lewicowego kandydata? Wiadomo, że ten podział prawica lewica nie jest idealny, ale tutaj to serio są 2 różne bieguny. Zgaduje, że jak wkurza Cię problem mieszkalnictwa to jest to mocny argument bo tutaj Zandberg
  • Odpowiedz
@Sinn: wkurza mnie to, że za 40m2 klitkę w mieście wojewódzkim płacisz prawie milion złotych. Nikt nie zamierza tego zmienić, wszystkie propozycje, nawet Mentzena powodują wzrost cen mieszkań. Wczoraj Bosak mówił, że dopłaty do kredytów nie są złe, serio?

Co do światopoglądu, wali mnie on.
Jedyne co mi nie pasuje u Zandberga to jego fiksacja na progresji podatkowej, ale jako prezydent dużo nie zmieni. Za to zablokuje wszelkie wariactwa deweloperskie.
  • Odpowiedz
Zrozumcie że ta debata na republice miała dotrzeć do starych ludzi którzy memcena kojarzą tylko z tego że był w tej samej partii co JKM
  • Odpowiedz