Wpis z mikrobloga

@baxtonik: Nie wiedzialem, ze jest tutaj tyle skrajnych katolikow. Otoz moim zdaniem mentzen to skrajna ideologia, gdzie niektore jego przekonania/propozycje nie maja nic wspolnego z logiką/nauką tylko wynikaja czysto z pojscia w ideologie. Tak samo jak skrajne promowanie lgbt na sile, tak samo skrajne pchanie panstwa w strone religii sa bardzo zle dla ogolu. Bardzo blisko w wielu jego pogladach do czystego 'szurostwa', antynaukowe tezy, antyszczep, 5g, cudowne leki na
  • Odpowiedz
@domino-futeral: Toksyczne jest to, ze buduje i wykorzystuje nastroje polakow wobec ukraincow. Fakty sa takie, ze ukraincy stanowia 4.5 % ludzi placych zus w polsce - i tak samo 4.5% ludzi pobierajacych 800+ to sa ukraincy. Wychodzi na zero a nawet jestesmy na tym na plus - poniewaz koszt podstawowego wyksztalcenia tych doroslych ludzi ktorzy przyjechali poniosla ukraina.. A przy naszej demografii 1.1 urodzen na kobiete to wrecz trafili nam
  • Odpowiedz
@domino-futeral: Buduja nienawisc wobec tych ludzi, co jest zle i dla nas i dla nich. To brak Ci szerokich horyzontow, bo polska przypominam ma wpsolczynnik dzietnosci 1.1. Wiec pracujacy imigranci to dla nas zbawienie - a blizej kulturowo ludzi niz ukraincow nie ma. A dlaczego chcialbys pozbawic ich 800+? Pracuajcy obywatele ukrainy placa w podatkach/zusie proporcjonalnie tyle samo co polacy wiec mozna powiedziec, ze to oni placa za 800+ dla
  • Odpowiedz
@NieznanyUzytkownik
Ale mordo ja nie jestem katolikiem moi znajomi tez nie i głosujemy sobie wesoło na mencena bo jest najlepszy No z dostępnych postaci i tyle bedzie najlepszym prezydentem i tyle nikt nie gada o 5g szczepionkach nas to nieobchodzi nie wiem czemu ludzie mają przeświadczenie że normalny gostek o niczym innym nie myśli tylko o szczepionkach i spiskach i o nie wiem aborcji to są jakieś tematy zastępcze
  • Odpowiedz
@NieznanyUzytkownik: ja jestem ateistą a chyba na niego zagłosuję bo wybieram mniejsze zło, wolę już kościół niż wpuszczanie ciapatych, oczywiście możliwości jakie ma prezydent to osobna kwestia, ale tak czysto ideologicznie takie mam podejście
  • Odpowiedz