Aktywne Wpisy

Analny_Rozrabiaka +497
Konfitura dodał kolejny film, ale się we mnie zagotowało. Pierwszy raz napisałem skargę. Za co my płacimy. Koleś stojący na chodniku - panie to będzie 5k grzywny! Chłop jeździ wśród dzieci po chodniku i ścieżki? Pyrpyr to bemdziem tylko za parkowanie rozliczać proszem 100 zł.
#policja #stopcham #konfitura #warszawa
#policja #stopcham #konfitura #warszawa

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
Hejka, mam pytanie do szanownego grona.
Od paru dobrych lat zmagam się z delikatnym łupieżem oraz miejscowymi czerwonymi plamkami na skórze głowy, postanowiłem, że zmobilizuję się i postaram zażegnać ten problem, zatem udałem się na wizytę do dermatologa i otrzymałem następujące zalecenia.
Używanie szamponu Vichy Dercos raz na trzy dni, w pozostałe dni miałem używać łagodniejszego szamponu, z zalecenia padł wybór na Cerkopil - hipoalergiczny szampon do włosów.
Oprócz tego otrzymałem receptę na Belosalic, płyn, który miałem nakładać i wmasowywać w skórę głowy z rana oraz na wieczór.
Stosowałem się do zaleceń, natomiast zauważyłem, że moja skóra głowy stała się "swędząca", a dolegliwości nie ustały, lub efekty są marginalne.
Nadmienię, że obecnie stosuję izotek w ilości 40mg na dzień i mam wrażenie, że on w znaczącym stopniu przyczynia się do suchości skóry głowy, który może powodować uczucie swędzenia - są to jedynie moje przypuszczenia.
W związku z powyższym kieruję do was pytanie, jeśli mieliście podobną przypadłość lub macie jakiś background medyczny i sugestie co mógłbym wypróbować lub w jakim kierunku próbować nakierować dermatologa, gdy w niedługim czasie udam się na wizytę kontrolną to byłbym ogromnie wdzięczny.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie!
Miłego dzionka dla wszystkich (。◕‿‿◕。)