Wpis z mikrobloga

Za każdym ładnym autem stojącym przy starym bloku kryje się dramat człowieka, któremu nie dana była szansa przeprowadzki. Albo za mały wkład własny, albo bank nie dał kredytu na wymarzone lokum, więc 30 letnia wizja brania czegoś innego okazała się nieciekawa. Pocieszaczem łez w takiej sytuacji staje się coraz częściej jakiś nowy SUV. To się powoli staje zasadą, że w nowych osiedlach auta są skromne albo stare, bo wszystko leci w kredyt i wykończeniówkę, auto spada w tej sytuacji do trzeciorzędnej potrzeby - byleby jechało, natomiast w wielkiej płycie, kamienicach czy osiedlach patusiarskich jest na czym zawiesić oko.
#nieruchomosci #motoryzacja
Zopyross - Za każdym ładnym autem stojącym przy starym bloku kryje się dramat człowie...

źródło: auta

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@PiszeCzasen: to coś na zdjęciu co wrzuciłem, to się nawet nie łapię na prl-owskiego bliźniaka, ewidentnie do remontu jest wszystko, od dachu, po instalacje elektryczne, elewacje i klatkę schodową pewnie też
  • Odpowiedz
  • 8
@Zopyross: to chyba troche bardziej skomplikowane. Wiele osob woli mieszkanie w bloku, bo maja wszystko pod reka, jest to wygodne niz wlasny dom gdzies pod miastem. Nie maja tez potrzeby zmiany mieszkania na wieksze. Wiec inwestuja w cos co PL jest symbolem statusu - samochod. Aby co dzien wrocic nim do domu i zapasc sie w kanapie.
Zawsze mnie przerazalo takie zycie, mieszkanie w bloku, praca, mieszkanie w bloku, kotlet,
  • Odpowiedz
@Zopyross najczęściej jest tak, że Ci ludzie kupili te mieszkania albo w okazyjnych cenach od samotnych starszych ludzi, albo dostali w spadku po dziadkach, albo wykupili od spółdzielni więc i na samochód starczyło. Jak ktoś leczy kompleksy wiejskiego pochodzenia mieszkaniem w nowym budownictwie z pętlą na 30 lat to potem tłucze się gruzem byłe na jedzenie starczyło
  • Odpowiedz
@bst no tak, lepiej mieszkać pośrodku niczego w ekskluzywnej willi, ale wtedy do swojej wyliczanki musisz dodać minimum +1h dziennie na dojazdy. Klawo fest.
  • Odpowiedz
@Zopyross: na zdjęciach które wrzuciłeś to nie ma na czym zawiesić oka. Budżetowa Dacia Duster, tani Nissan Juke, kilkuletnia Honda CRV, jakieś Clio w Kombi i najnowszy z tego wszystkiego chyba VW T-Rock w garażu podziemny mojego bloku są znacznie świeższe samochody
  • Odpowiedz