Wpis z mikrobloga

@darek-jg Na promce... no na promce się da taniej, ale bez taka biedronkowa gouda to ponad 33 zł/kg, a to można już przebić. Schab który kupił @jan-kopec-1996 ma 80% mięsa i kosztuje w przeliczeniu 40 zł/kg. Podobnej klasy wędlinę można kupić za jakieś 25. Można też za 50 kupić 100% schabu. W sumie jak OP lubi łowić promocje i każde zakupy planować jak trzydniową operacje specjalną to spoko, ale przy
  • Odpowiedz
. Schab który kupił @jan-kopec-1996 ma 80% mięsa


@Viking-: przecież to samo mięso no i nie kosztuje 40 choć dokładnie nie powiem w tej chwili bo przeważnie kupuję megapakę jeszcze tańszą (ostatnio po 8zł). No i owszem fajnie miec rózne smaki serka do wyboru ale jak żyjesz od wypłaty do wypłaty to nie wychodzi taniej
  • Odpowiedz
@jan-kopec-1996 No ok, kupowanie po stoiskach, czy konkretnych sklepach jest bardziej czasochłonne niż wyjmowanie z lodówki, ale markety często mają "swoje" działy bezobsługowe, a jak się nie lubi codziennie tego samego to lepiej robić zakupy co 3 dni niż robić zapasy i liczyć na to, że sie nic nie wyrzucić. Chociaż muszę przyznać, że ja akurat mam w promieniu 500 m 3 mięsne, 3 piekarnie, kilka zieleniaków, sklepy spożywcze i dwa
  • Odpowiedz