Wpis z mikrobloga

Ja już mam dość. Sztab Trzaskowskiego/on sam popełnia w mojej ocenie (zwłaszcza ostatnio) wszystkie możliwe błędy, jakie można popełnić. Dosłownie wszystkie, zwłaszcza w temacie debat. Będę pewnie to obserwował, zagłosuję na niego, ale postaram się do tego podchodzić z mniejszymi emocjami, bo już po prostu kur%# ręce opadają.

W sumie po co ja mam się denerwować, jak on daje z siebie robić worek treningowy dla innych i nie odpowiada, albo podejmuje na każdym kroku złe decyzje. Bo doskonale wie, że teraz będzie nazywany tchórzem przez Mentzena i Nawrockiego. W ostatnich dniach czuję podskórnie po raz pierwszy realnie, że on to może przewalić.

#polityka #4konserwy #neuropa #wybory #debata
Gours - Ja już mam dość. Sztab Trzaskowskiego/on sam popełnia w mojej ocenie (zwłaszc...

źródło: IMG_5535

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 57
@Gours dla Trzaskowskiego prawdziwa walka zacznie się w drugiej turze, teraz może mieć wywalone. A jak dojdzie do tej drugiej tury to nikt o jakiejś debacie w republice nie będzie za bardzo pamiętał. ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Gours: ja z kolei się dziwię prawie wszystkich pozostałym, że biorą w tym udział. Ta cała Republika jako pisowski ściek nie powinna w ogóle być kojarzona jako poważna telewizja a bardziej jako partyjna tuba będąca co najwyżej źródłem memów, i do której tylko "okołopisowcy" ściągają. I nie, TVP i TVN to nie to samo tylko w drugą stronę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gours: Ja tam się Trzaskowskiemu nie dziwię. Republika jest organizacyjnie i finansowo związana z PiS, a jej pracownicy nie mają żadnych zahamowań przed kłamstwem, manipulacją i najbrudniejszymi chwytami poniżej pasa. Można by się spodziewać że realizatorzy przypadkowo przesterują mikrofon, zmienią paletę barw, ustawią rogi za kandydatem, a w pytaniach należałoby się spodziewać manipulacji najniższych lotów w stylu, "a proszę powiedzieć dlaczego Pan kradnie". Dodatkowo telewizja ta jest oglądana przez totalny
  • Odpowiedz
Dodatkowo telewizja ta jest oglądana przez totalny beton pisowski którego i tak nic nie przekona.

@maniac777: pierwszy raz oglądałem republikę podczas debaty w piątek i myślę, że nie tylko ja.

Dużo osób będzie zainteresowanych i odpali to wieczorem
  • Odpowiedz
@Gours: @VladChat Debata Trzaskowskiego, zorganizowana pod niego, miał czas na przygotowania, inni dowiedzieli się 1,5h przed i zapieprzali byle zdążyć. Jak się okazuje, Rafał miał psycholożkę, która siedziała tam z nim i szykowała go do debaty. Debatę najpewniej organizowała rządowa telewizja Rafałowi, a jako organ państwowy, powinna być neutralna i organizować debatę wobec której kandydaci byliby równo traktowani, najpewniej doszło do złamania prawa. No ale problemem jest wasza imaginacja
  • Odpowiedz
  • 0
@BombaskaEskadraLotnicza: jaki jest przejaw tego, że debata była skrojona przez niego? I nie wiem - powinno być zabronione korzystanie z pomocy przy przygotowaniu do debaty? Debata była bardzo dobrze zorganizowana, zasady były równe, a pytania nie były tendencyjene. Sam Trzaskowski nie był faworyzowany w ŻADNYM stopniu
  • Odpowiedz
@BombaskaEskadraLotnicza: Do debaty 1 na 1 nawoływał Nawrocki. To tylko (kolejny) przykład, że PiSowcom nie można w niczym ustępować, bo potem i tak na ciebie naplują. A że Memcen dowiedział się 1,5h przed to jego problem. Jakby chciał, toby dojechał.
  • Odpowiedz
@Gours: @VladChat Bycie wyborcą Trzaskowskiego to mocny stan umysłu xD

Zaproś kogoś na debatę 1,5h przed... No co za problem, jakby chciał to by dojechał xD
Rafał miał psycholożkę przez te 1,5h zamiast zapieprzać w poprzek kraju... Nie no to są idealnie "równe szanse" xD
Debatę zorganizowała telewizja będąca na usługach rządku Rafała, ale to wyklucza opcję jakiejkolwiek faworyzacji. Ciekawe co byście napisali gdyby takie numery odstawiał PiS xD
  • Odpowiedz
  • 1
@BombaskaEskadraLotnicza: ale o czym ty pieprzysz? Jakie 1,5h przed, skoro Mentzen chyba z 6h przed poinfornował, że nie stawi się na debacie?

Gdyby PiS w taki sposób zorganizował debatę, to bym im pogratulował
  • Odpowiedz
Debatę zorganizowała telewizja będąca na usługach rządku Rafała, ale to wyklucza opcję jakiejkolwiek faworyzacji.

@BombaskaEskadraLotnicza: faworyzacja jest zawsze możliwa. Ale po obejrzeniu debaty w piątek, zauważyłeś coś podejrzanego? Gdybyś nie wiedział, że to debata zorganizowana przez Trzaskowskiego, to dalej byś twierdził że to ustawka?

Ciekawe co byście napisali gdyby takie numery odstawiał PiS
  • Odpowiedz
@Gours: całe szczęście, że nie idzie. On kompletnie nie nadaje się do debat, na tej przygotowanej pod niego dostał srogo w dupę, na wrogim terenie byłaby kompletna kompromitacja. Jedyna szansa że dowiezie przewagę siłą rozpędu bo ma beznadziejną konkurencję.
Ale coraz bardziej mam obawy, że skończy jak Komorowski który miał wybory mieć w kieszeni a przegrać mógł jedynie przejeżdżając po pijaku na pasach zakonnice w ciąży...
Jeśli znów przegrają wybory
  • Odpowiedz
@Gours: I bardzo dobrze zrobili - Republika to szczujnia, która jest mocno powiązana z PiS i łamie wszelkiego rodzaju standardy dziennikarskie i jest parodią stacji informacyjnej i żaden poważny człowiek nie powinien dawać jej akredytacji i w niej występować - a taką akredytacje by uzyskali, gdyby na udział w debacie zgodził się Trzaskowski. Telewizje jak najbardziej mogą mieć prawicowy skręt i proszę bardzo wolny rynek, ale to co robi Republika
  • Odpowiedz