Wpis z mikrobloga

Z bolącym zębem w Szczecinie to gdzie? Pilne, ból nie do zniesienia, u swojego dentysty mam wizytę dopiero na 29 kwietnia i nie ma żadnych wolnych terminów. Lub co zastosować oprócz tabletek przeciwbólowych. Ząb reaguje na ciepłe momentalnym, ostrym bólem.
#szczecin #denstysta #zab
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzieju41: Zgorzel zęba, czeka kanałowe, jeśli ci nie przeszkadza odległość to jak zadzwonisz tutaj https://dentalspa.szczecin.pl/ i powiesz że fest nawala to cię przyjmą od ręki, ewentualnie jeszcze pozostaje już czynne pogotowie stomatologiczne na energetyków

@Felixu_enjoyer Minus tylko że potem ten ząb do poprawy, ewentualnie czasami przyśnie na pacjencie xD no chyba że rwanko bez znieczulenia to wywalone

A z domowych sposób to mix Antidol 15 + Ketonal 50 jak
  • Odpowiedz
@dzieju41 są jakieś maści do zębów a aptekach. Może to w połączeniu z tabletkami pomoże. A tabletkę możesz wziąć 400 mg ibuprofen+ 500 paracetamol. Co 5 godzin
  • Odpowiedz
na razie nie stosuję bo ból ustał.

@dzieju41: bo będzie przestawało boleć do czasu, aż ciśnienie w zębie będzie takie, że nawet trzymając lód w gębie nic nie będzie pomagało.
Ja tam gryzłem kapsułki z nurofenem i nic nie dawało, dopiero jak pojechałem na dyżur i mi ostrzyknął znieczuleniem to przestało (na następny dzień miałem umówionych swoich, to nie chciałem żeby mi losowy gmerał w tym zębie).
  • Odpowiedz