Wpis z mikrobloga

Kurde obecność słońca na niebie jednak działa naprawdę pozytywnie na człowieka. Odkąd zaczęła być taka ładna pogoda to czuje, że mam 10x więcej motywacji, energii, mam lepszy humor, lepiej się wysypiam i mniej się denerwuje a jednocześnie nic się poza pogodą nie zmieniło. Ci co tagują #z-------------j niech się walną w łeb. Tylko #z-------------j i tyle w temacie.

#pogoda #wiosna #slonce #przemyslenia
Kagernak - Kurde obecność słońca na niebie jednak działa naprawdę pozytywnie na człow...

źródło: obraz

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kagernak: tak, przy czym naświetlanie słońcem (często, krótko, bez kremu, zawczasu pijemy marchewki) jednak skróci sen, może on być głębszy, ale będzie tym krótszy im więcej ogólnie będzie naświetlania
  • Odpowiedz
@Soothsayer: czyli lubią dokładnie to co napisałem? bo tak właśnie jest w polsce od początku listopada do końca lutego, a bez zieleni to nawet do końca marca, czyli przez 5 miesięcy

nie ma to jak siedzenie przy sztucznym świetle od 16 do 20/21 bo za oknem noc, zamiast cieszenia sie naturalnym światłem tak jak właśnie teraz
  • Odpowiedz
@Soothsayer:

a dopuszczasz do siebie możliwość, że są różni ludzie i mają różne preferencje czy może po świecie chodzą same klony kagernaka?

Którzy są w 90% spierdonami aspołecznymi jak przykładowo Ty patrząc na Twoje wpisy na mikroblogu XD Nikt normalny społecznie i mentalnie nie lubi szarugi i wilgotnego zimna oraz braku słońca prawie cały czas.
  • Odpowiedz
@Soothsayer: jakiej celowej manipulacji, skoro to co napisałem to fakty? jedynymi zaletami jesieni to przebarwiające sie liście, co trwa miesiąc, a zimy to śnieg, z czym ostatnimi laty jest ciężko. poza tym cały czas jest ciemno, szaro i zimno, a przyroda nie bez powodu w tym okresie zapada w stan hibernacji. nic tylko żyć, nie umierać, nie to co ta paskudne wiosna i lato, gdy jest słonecznie, kolorowo i ciepło
  • Odpowiedz