Aktywne Wpisy

inkill +1945

Soczi +161
Komuś się sufit na łeb spie... spadł. 275 zł za kg czekolady, w której jest 46% cukru. I to w promocji! Może dlatego została tylko jedna sztuka. Jeszcze na na biedronkowych wypiekach rogalik zamiast 3 zł kosztował 9 zł bo "dubajski" XD
#biedronka #lindt #czekolada #czekoladadubajska
#biedronka #lindt #czekolada #czekoladadubajska

źródło: 1000001223
Pobierz
Prośba o radę od osób siedzących w tematach M&A i korpo kariery, pracy po sgh. Aktualnie jestem na trzecim roku licencjatu, od października jestem na stażu w jednej z firm big4 w dziale M&A/corporate finance. Dostałem propozycję przejścia na stanowisko analityka po mojej obronie. Generalnie wszystko mi się podoba w warunkach, ale czuję, że nie podołam z kontynuowaniem studiów na magisterce. Już teraz przy 30 godzinach (taki mam wymiar na chwilę dzisiejszą) jest ciężko. Jestem zmęczony robieniem dwóch rzeczy na raz. W zimowym semestrze średnia mi spadła solidnie, z prawie 5.0 na nieco ponad 4.1
Wiem, że przy zaangażowania na full time może być różnie z ilością pracy, tydzień 30 godzin po to by dwa następne przebić 60...
Nie widzę połączenie takiej branży ze studiami jeszcze. Teraz moje pytanie czy lepiej będzie, jeżeli skupię się na pracy i "odłożę" ewentualną magisterką na późniejszy czas, czy może warto spróbować (nawet kosztem ewentualnych problemów w pracy, czy niskiego GPA) zrobić tego magistra? Widzę, że wzorem UK czy USA w Polsce dużo osób w pracy high finance typu bankowość inwestycyjna czy konsulting poprzestaje na bachelor degree w ostatnich latach.
Jak byście zrobili na moim miejscu? Ewentualnie mógłbym zrezygnować z oferty, zrobić tego magistra i dopiero za dwa lata wystartować na poważnie w branży. Boję się tylko, że sytuacja na rynku M&A się ochłodzi i będzie trudniej wejść.
#sgh #big4 #bankowosc #deloitte #ey #pwc #kpmg #kariera
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: a to się tak teraz da? z mojego doświadczenia magister w Polsce w takich działach korpo o jakich napisałeś to był must, ze względu na to, że u nas studia są 3+2, a w UK bachelor to 4 lata i mało kto robi mastera,
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Pogadaj z firmą, może jest szansa niepełny etat? Po skończeniu studiów może nie być tak kolorowo z pracą.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰