Wpis z mikrobloga

#podroze #podrozujzwykopem #kos #grecja

Siema, początkiem maja lecimy z różową na wyspę Kos. Hotel Mitsis Family Village w opcji all in, na południu wyspy. Pobyt na tydzień. Oprócz samego odpoczywania w hotelu, będziemy pewnie chcieli poświęcić kilka dni na zwiedzanie wyspy. Na pewno miasto Kos będzie do zobaczenia.
Wiem, że spod samego hotelu są autobusy za jakieś 4.50 EUR do miasta. Rozważam również opcje wypożyczenia samochodu/quada/buggy. Macie jakieś doświadczenia z takimi wypożyczalniami? Jakieś godne polecenia? Co wybrać/unikać, żeby się nie naciąć na koszta i ewentualne problemy? Nie orientuję się na ten moment w cenach wypożyczenia ile będzie wynosić dobra cena powiedzy na 3 dni.
Drugie pytanie, czy możecie mi polecić miejsca warte zobaczenia? Jakieś ciekawe pinezki z spotami, punkty widokowe itp. mile widziane. Jak uda się wypożyczyć pojazd, to będą opcje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@tallman: wiem, że już trochę późno ale odpowiadam dla potomnych. Hotel dla mnie był mocno średni. W takim sensie, jeżeli bym się nastawił, żeby tylko i wyłącznie tam siedzieć bo nie byłbym do końca zadowolony. Jedzenie średnie i bardzo powtarzalne, drinki bardzo dobre, obsługa też w porządku. Pokoje całkiem OK, ładny widok na morze. Nie byłem w sezonie, to na plaży bardzo przyjemnie było, dużo miejsca. Basen to już gorzej,
  • Odpowiedz
  • 0
Tam przechodziłem przez "podwórka" hoteli sąsiadujących, niektóre właśnie z sieci Mitsis i dużo lepiej wyglądały niż ten Village.
  • Odpowiedz