Wpis z mikrobloga

Kiedyś na wykopie była masa Korwinistow. Czemu ich już nie ma? Czy jest ktoś kto kiedyś szanował logikę korwinowską a teraz nie wiem głosuje na Tuska czy kogokolwiek? Czemu zmieniliście zdanie? #pytanie #polityka
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@innewiadro: Bo z korwinizmu się wyrasta, więc większość millenialsów już z tego wyrosła. Zarówno gospodarczo jak i społecznie przesunąłem się bardziej do centrum. A pokolenie Z, które chce głosować na Mentzena nie siedzi na wykopie tylko na tiktoku.
  • Odpowiedz
@innewiadro: na przykład wierzę, że wolny rynek to mit, zawsze jakieś regulacje są potrzebne, bo znajdzie się taki który chce oszukać, a ludzie nie muszą być znawcami wszystkiego, żeby na każdym kroku pilnować się, że nie wchodzą na minę.

P.S. Przekonałem się, że prywatna służba zdrowia jest ok, dopóki ubezpieczenie z NFZ pokrywa koszty.
  • Odpowiedz
@innewiadro: ludzie dorastają, pracują, zakładają rodziny, więc albo robią swoje rzeczy albo głosują na Platformę Obywatelską bo to jest naturalna droga zwłaszcza jeśli chce się pozostać w klimatach politycznych i nie zrezygnować z wolnego rynku i haseł krula o wolności nieskażone narodowcami/socjalistami. Te 10-15 lat to jednak sporo czasu i wyrosło a Konfa woli pokolenie starsze (mariuski) i młodsze (zoomery, vifony).Z vifonami jest fajny myk że jeszcze nie głosują a
  • Odpowiedz
Kiedyś na wykopie była masa Korwinistow. Czemu ich już nie ma?

@innewiadro: Zobacz jakie są teraz popularne tagi na mirko a jakie były kiedyś :) Z tego portalu odłynęło miliony użytkowników i to tych z wyższym IQ, którzy generowali wartościowe treści. Fala Korwinizmu na wykopie wśród tych osób to była przy okazji. Teraz na mirko masz już kompletny psychiatryk. tuskoboty, renciści i tęczowi jebiący Konfe 24/7 jakby od tego zależało
  • Odpowiedz
@innewiadro: dla mnie był skończony gdy wyszła z niego ruska onuca gdy zaczęła się wojna. Ogólnie dla mnie zawsze miał p------e poglądy na społeczeństwo ale wierzyłem w libertariański pogląd ekonomiczny i wydawało mi się, że rzeczywiście jest to droga do bogacenia się dla zwykłych ludzi. Myślałem, że przez to jego wolnościowość ekonomiczna i zamordyzm społeczny stoją w sprzeczności, że to drugie to jakiś performens mający robić wokół siebie szum. W
  • Odpowiedz