Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
#samochody
#motoryzacja
#lpg
W każdym razie
ja znam tylko silesiacars, gzw zbrosłowice i chyba phu joanna w krakowie. jeszcze jest pan damian z bolęcina/chrzanowa.
jakiś kit staga/kme czy innego polskiego producenta wystarczy.
@r5678 nie gadaj takich głupot z autoadaptacjami jak nie masz pojęcia o czym mówisz bo ktoś w to uwierzy i będzie miał problem potem
@r5678 pojedyncze przypadki, w 95% autoadaptacja tylko miesza i jest dużo gorzej. Tym bardziej że i tak pierwsze trzeba dobrze wystroić zanim ją włączysz. Stag i lpgtech aktualnie tez zostali daleko w tyle za konkurencją zwłaszcza jeżeli chodzi silnik z bezpośrednim wtryskiem
Ja miałem i mogę polecić.
Bravo 2 (r.2008) od nowości, ten sam silnik. Przy 110kkm założony LPG Elpigaz 4gen, sprzedałem z przebiegiem 360k kilka miesięcy temu.
Jak gazownik źle zestroi mapę to czuć trochę różnicę do benzyny jak przyspieszasz z niskich obrotów z butem w podłodze bo jest małe szarpnięcie przy ~2200RPM, ale jak robiłem serwis to zawsze była pojeżdżawka i od razu korekta. Po tych korektach nie dało
Z czterech półek modeli wtryskiwaczy do wyboru wziąłem czwarte i reduktor/parownik na 220KM. Ostatecznie zapłaciłem 300 zł drożej ale graty wytrzymały 170kkm zamiast tych 60-90kkm deklarowanych w tańszych i pewnie dałyby rade więcej ale już wykazywały lekkie zużycie więc wymieniłem.
Swoją drogą noga chyba naprawdę ciężka, bo mi 2.0t pali niecałe 13 gazu, a lekko nie ma xD