Wpis z mikrobloga

Atak na Sumy był okropny, ale powiedziano mi, że Rosjanie popełnili błąd - stwierdził prezydent USA, cytowany przez Polską Agencję Prasową.

Trump podkreślił, że obecny konflikt to wojna Joe Bidena, a nie jego. - To jest wojna Bidena. To nie jest moja wojna. To wojna, która toczyła się za Bidena (...). Po prostu próbuję ją zatrzymać, abyśmy mogli uratować wiele istnień — zaznaczył. Dodał, że gdyby to on był prezydentem, USA nigdy nie pozwoliłyby na wybuch tej wojny.

XDDDDDDDD

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

obecny konflikt to wojna Joe Bidena

@Grzesiok: Ma krew ludzi na rękach bezczelnie przerzucając odpowiedzialność za śmierć i cierpienie milionów Ukraińców z Putina na Bidena.
  • Odpowiedz
@Yaszu @Grzesiok: Prawda jest taka ze Trump dalej liczy na odwrocenie Rosji przeciwko Chinom dlatego caly czas gra na to zeby nie krytykowac Putina. Oczywiscie Trump zna prawde wie to ze Putin zabija niewinnych ludzi i robi to celowo. Dla Niego smierc 20 a nawet 1000 ludzi na Ukrainie nie ma zadnego znaczenia. Liczy sie przyszly konflikt z Chinami i interes Stanow Zjednoczonych a nie jakas Ukraina. Na Ukrainie
  • Odpowiedz
@PABLO__ESCOBAR: Ja mogę liczyć, że mi z nieba spadnie milion dolarów. Czy to znaczy, że należy bronić moich kretyńskich wyborów z tym związanych?
r0sja, nawet jakby chciała, to się z chińskich łap nie wydostanie. Już nie wspominając o tym, że skompromitowane Stany nie będą już żadną "lepszą alternatywą", więc Europa może mieć na tym etapie w dupie, z kim są w sojuszu i olać USA w razie ewentualnego konfliktu.
  • Odpowiedz
@Grzesiok Tylko z punktu widzenia USA, Europa jest już ze Stanami Zjednoczonymi. My w całości jesteśmy zależni wojskowo od USA. W Niemczech jest trzymana Amerykańska bron atomowa. Oni ze swojego punktu widzenia uważają że Europa jest pod kontrolą USA. A jeśli Europa się zbuntuje to mogą nas rozgrywać jak chcą. W Polsce widzę dalej wszystkie strony widzą tylko USA jako głównego sojusznika. Chciałbym żeby było inaczej ale taka jest rzeczywistość
  • Odpowiedz
  • 0
@SmugglerFan Hmmm no popatrz a jakoś Dania nie wychodzi z NATO a ponoć według Ciebie tak jest zagrozona. Nie super sojusz tylko taka jest rzeczywistość a nie to co sobie uroisz w głowie "typie". Wgl po tym słowie już powinienem skończyć z Tobą dyskusje widać że nie masz pojęcia o geopolityce
  • Odpowiedz