Wpis z mikrobloga

Jakieś pomysły na coś weekendowego z japońskiej motoryzacji?
aktualnie mam:
toyote mr2 3.0v6, 1990r
nissana 370z nismo v1, 2011r
mazda mx5 nd 2015r

kusi mnie troche lexus ls460 tak typowo na weekendowy wypad nad morze czy coś,
potem ISF 2010-2011
s2000 odpada bo mam mx5
na RCF 2015 v8 nie mam budżetu
jest cos fajnego z japoni w ludzkich pieniadzach tak plus minus 100k?

#jdm #japonia #motoryzacja #samochody
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Strzalka: jak patrzysz na LS to tylko pierwsze trzy generacje (LS400 do LS430), te poźniejsze to już nie jest to samo. Sam mam LS430 jak chcesz coś wiedzieć to mogę pomóc.
  • Odpowiedz
  • 0
@NissanZ32: na yt z ls600hL mnie wyleczyli bo jezeli to bedzie stac z miesiac to chwila moment bede mial baterie do wywalenia. Ta przednia zawiecha to mega straszna sprawa? Co tam jeszcze tak pada?
  • Odpowiedz
@Strzalka: późniejsze LSy mają już zupełnie inne silniki, konstrukcja jest bardziej skomplikowana, wykończenie jest gorsze, są bardziej twarde i wyglądają tak samo jak inne Lexusy w gamie.

Długo myślałem jakie auto kupić na trasy i wybrałem LS430 polift bo to taki złoty środek. Jest nowszy od LS400 więc ma bajery jak kamera cofania, czujniki, dobre reflektory i 6 biegową skrzynię która zapewnia kulturę jazdy i dobre spalanie. Jednocześnie ma wciąż
NissanZ32 - @Strzalka: późniejsze LSy mają już zupełnie inne silniki, konstrukcja jes...

źródło: ls430 vs ls460

Pobierz
  • Odpowiedz
@Strzalka: jak masz tyle aut to właśnie jakiś egzotyk typu century (chyba jedyne japońskie V12) albo czegoś co nie było na rynku EU, może Toyota Sequoia, jakieś tam infiniti, ew. kolejny sportowy JDM typu Evo 5-9, 3000GT i inne...
  • Odpowiedz