Wpis z mikrobloga

Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Od jakiegoś czasu podczas wyciągania prania zauważam, że na ubraniach pojawiają się brązowe plamy. Czasami wyglądają jak jakieś płaty skóry, które wystarczy porządnie strzepać i same spadają, a czasem są to brązowe milimterowe kropki, które potrafią się rozplaskać na ubraniu, co powoduje mini-plamy.

W ostatnim czasie bęben był wiele razy czyszczony, wsypywałem sodę z 10 razy, inne środki czyszczące, ale nic nie pomaga... Jakieś pomysły?

#pralka #kuchnia #dom #sprzatanie #pytaniedoeksperta #pytaniedorozowychpaskow #mirabelkopomusz #pytanie #ubranie #meble #agd
wykopek01 - Czy jest ktoś w stanie mi pomóc? Od jakiegoś czasu podczas wyciągania pra...

źródło: 1

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tak, wiele razy było max obrotów, 90 stopni i z 2 godzinne pranie z sodą...

@wykopek01:

Prałeś ze słabą zasadą, a mi to wygląda na kamień lub osad z mydła, którego zasady nie usuną, potrzeba kwasu. Wypierz na 90 ale wlej dwa litry octu. Zanim pralka wypompuje się do płukania zatrzymaj cykl i zostaw tak do rana, rano wznów. Po occie możesz jeszcze przeprać z kieliszkiem Domestosa (nie więcej, bo
  • Odpowiedz
  • 0
@wykopek01 uszczelka przy łożysku nieszczelna, u nas tak było i jeszcze głośna praca, przy wymianie łożysk widoczny syf przy łożyskach i zniszczona uszczelka
  • Odpowiedz
  • 2
@wykopek01 zobacz sobie filmiki na YouTube, ale najlepiej skonsultuj się z fachowcem. Nie wszystkie pralki mają wymienialne łożyska, ja miałem taką ładowana od góry i się dało, jak wpiszesz w Googlach to jest strona gdzie można sprawdzić jakie modele mają
  • Odpowiedz