Wpis z mikrobloga

O bo to beemka premium!!! REEE.
Tak jakby nowy duży przeciętny samochód dla rodziny nie kosztował tyle samo albo i więcej.

W Polsce wielopokoleniowa bieda + libkowa propaganda tak mocno weszła w mentalność, że absolutnie za normalne uważane jest, że przeciętny człowiek kupuje kilkunastoletnie gruzy, a nowe samochody są dla "bogatych", ewentualnie na starość, na emeryturę, kupione za wszystkie oszczędności jako nagroda za całe życie harówy...

#antykapitalizm #polska #motoryzacja #samochody
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tellet czytaj ze zrozumieniem - dałem Ci mój przykład.

Zarabiam pomiędzy 8-10k, czy nadal uważasz, że kupno auta za 4-6 pensji i to nawet nie minimalnych jest dobrym ruchem? Zakładając, że człowiek chce coś od życia, a nie tylko jeździć Tiko w rdzy?
  • Odpowiedz
@Adolf_Cartman: to twoje pieniądze, jak chcesz coś od życia to se odłóż tyle żeby było cię stać bez szczypania się. Osobiście uważam że kupno u----i, jeszcze jakiejś usportowionej to ładowanie się w koszty, zwłaszcza jeśli możesz je wyleasować na 2, 3 czy 4 lata i mieć w dupie okres, gdy zacznie się najmocniej sypać.
  • Odpowiedz
@tellet:

Jak wyżej - pracując na minimalnej oczekujesz elektryki więcej niż w silniku i wymaganych przez prawo systemów?

Przecież nie mówiłem o oczekiwaniach, tylko o tym "dobrym wyposażeniu". Tak, Toyoty są drogie w stosunku do tego, co
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano po pierwsze to w cale już nie jest tak, że traci dużo na wartości, a dwa to wolę dopłacić 20% i mieć chociażby iluzoryczną pewność, że nie jest to g---o od druciarza owinięte w folię, w którą trzeba po pół roku władować porównywalne pieniądze
  • Odpowiedz
@Marks_Mial_Racje: Ale po co komu wypasione auto? Raz że wystarczy przerysować lakier gdzieś albo tobie przerysują i masz po zabawie. Wypadek, albo jakieś zdarzenie pogodowe i znowu jesteś do tyłu na naprawach. A jak mi grad obije starsze auto na trasie to będę mieć to w dupsku bo za 30-40k zgarnę sobie następne.

Drogie samochody są dla ludzi którzy lubią motoryzacje bo np w tym siedzą i pracują. Drogie samochody
  • Odpowiedz