Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 28 lat i czuję jakbym totalnie wypaliła się na punkcie romantycznych uczuć i ogólnego zainteresowania ludźmi w taki sposób. Dosłownie jest tak, jakbym była już babą po menopauzie, która odlicza czas do piachu.
Dziwię się tylko, że ludziom nawet po 40-stce chce się "zaczynać od nowa" z kimś innym, bo mnie aż skręca, żeby się znowu w to bawić xD możecie mi to wyjaśnić, bo ciekawi mnie ten fenomen.

Mam 10 lat starszego chłopa. To dobry chłop, bardzo go lubię, szanuję i staram się doceniać, ale raczej czuję przyjaźń niż miłość. Nie chcę się z nim rozstawać, bo daje mi poczucie bezpieczeństwa. Lubię też o niego dbać, bo to mój naj człowiek. Z drugiej strony żaden inny facet mnie nie interesuje nawet w najmniejszym stopniu. Teoretycznie jakbyśmy zerwali to raczej nie szukałabym kogoś do związku, bo więcej to problemów niż zalet (poza tym dla fajniejszych jestem za stara, a reszta pewnie jest po rozwodach i z bombelkami za pasem) a zbliżenia nie są mi potrzebne.

#zwiazki #zycie #zalesie #logikarozowychpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim powiem to raz - to nie jest "brak miłości", po prostu skończył się haj/skok hormonalny i zauroczenia.
Miłość się buduje into kwestia decyzji, nie motylków w brzuchu.
Są w życiu okresy skoków chęci seksualnych i spadki tegoż. To normalne. Głupim jest na bazie tego decydowanie o fundamentalnych kwestiach.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak się kończą związki z dobrymi chłopami dającymi poczucie bezpieczeństwa. jak w twojej orbicie nagle zacznie kręcić się jakiś przystojniak to chęć na zbliżenie (z nim, nie z dobrym chłopakiem) znowu się pojawi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a z hormonami masz wszystko w porządku? I co rozumiesz jako romantyczne uczucia? Bo że uczucia ewoluują to normalne, ale to, że to przyjaźń, a nie miłość, to znaczy, że coś z tą ewolucją poszło nie w tę stronę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim s--s/popęd seksualny to co innego niż uczucia romantyczne. Może się to łączyć ale nie musi. Po menopauzie może Ci libido spaść ale potrzebę emocjonalnej bliskości nadal możesz mieć mega żywa. Wydaje mi się że mylisz zauroczenie gdy człowiek jest jak na haju z miłością która jest świadomym wyborem a nie jakimś uczuciem co się czuje lub nie. Kochając kogoś wybierasz że chcesz z tą osobą być i dlaczego oraz że
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
techniczny-fenomen-56: @kasiknocheinmal
@Kitku_Karola

Zbadana jestem dokładnie, bo z innego powodu robiłam dokładne badania krwi.

Jesteśmy razem 2,5 roku, więc możliwe że to już etap przyzwyczajenia. Oświadczył mi się niedawno, ale ja nie czuje różnicy. Tak jakby mogło tego nie być w sumie. Pierscuonka nie nosze, bo nie jest mi wygodnie. Jakbyśmy się rozstali to bym płakała, bo
  • Odpowiedz
Jakbyśmy się rozstali to bym płakała, bo jednak mieszkamy razem.

@mirko_anonim: i tylko dlatego? Zastanów się czy chciałabyś, żeby z tobą ktoś był tylko dlatego, że mieszkacie razem. Mieszkać możesz równie dobrze z koleżanką, jak nie lubisz sama.
S--s wam nie działa, to już wiadomo. Kwestia tego czy od zawsze czy od niedawna.
Co do stażu - na tym etapie tak, emocje są inne, nie takie jak na początku. Ale
  • Odpowiedz
Oświadczył mi się niedawno, ale ja nie czuje różnicy. Tak jakby mogło tego nie być w sumie.

@mirko_anonim: to powiedz mu to, żeby nie wskakiwał w bagno, które prawnie go może pogrążyć jak nie jesteś jakaś stabilna.

Nie chcę się z nim rozstawać, bo daje mi poczucie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
krzepki-twórca-5: Jak ty masz mózg wyprany propagandą z tv i stad te twoje przemyślenia, bo nie gra piękna muzyka chwytająca za serce, bo nie ma fajerwerków pod gołym niebem, bo nie ma wyciskania łez, bo nie ma dzikiego zegzu? w każdym takim filmie te sytuacje przedstawione to tylko urywki życia bohaterów przedstawione na super pompie, życie tych ludzi poza kadrem wyglądało by dokładnie tak samo jak twoje. Żeby wytworzyć takie chwilowe
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
sprytny-kartograf-64: To nie brzmi dobrze.
Brzmi jakbyś miała potrzebę posiadania kogoś blisko i ją załatała tym facetem.

Czy Ty nie zaczęłaś jemu matkować? Lubisz się opiekować, s--s wolisz sama bo nawet nie przejmuje się czy dojdziesz.
Przyjrzyj się jakie stosunki są między wami, bo trochę brzmi jakbyś była aby mu poprać i pogotować.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim 2.5 roku razem to etap po zauroczeniu czyli to jak budowaliście waszą relację teraz wychodzi na wierzch. Z tego co widzę po Twoich wypowiedziach to Wy nie rozmawiacie w ogóle o ważnych kwestiach w związku np. O tym że nie jesteś zaspokojona uprawiając z nim s--s i zamiast próbować się w tym razem dotrzeć wolisz się sama zaspokoić i unikać seksu z partnerem.

Co do zaręczyn to nie rozumiem co
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wytrwały-realista-37: @kasiknocheinmal

Lubię go jako człowieka. Żyje mi się z nim dobrze i naprawdę wiele dla mnie robi. Mi też odpowiada dbanie od niego i spędzanie czasu razem, choć mamy trochę inne zainteresowania. Nie zależy mi na tym, żeby mieć chłopa o tych samych zainteresowaniach jakby co. :P

Seksu nie było prawie od początku, on w sumie za bardzo nie może, a mi to bardziej obojętne. Po prostu żeby mi się chciało
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
fascynujący-aktywista-90: @czescmampytanie bzdura. Między nimi jest dekada różnicy, wiadomo że w związku obie strony na siebie oddziałują, ale ona czuje, że pokoleniowo weszła w jego rytm i ją to zaczęło przytłaczać. W jej wieku libido na poziomie podłogi to zły znak zwłaszcza że jest w związku, to że woli się sama zaspokajać, wskazuje że raczej komunikacja u nich kuleje, a do tego laska z kompleksami i niskim poczuciem własnej wartości,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
determinowany-nomada-22: Może czas na szczerość gość ci się oświadcza spytaj go czy cię szczerze kocha jeśli tak to po prostu bawisz się jego uczuciami i czasem gość ma prawie 40 lat chce się ustatkować jeśli jest wam razem dobrze to nie masz nad czym się zastanawiać nie wymieniłaś ani jednej wady tego człowieka twoim zdaniem nie szukasz nikogo innego jeśli ma wady a po prostu ich tu nie wymieniłaś to zadaj
  • Odpowiedz
ale ona czuje, że pokoleniowo weszła w jego rytm i ją to zaczęło przytłaczać.

@mirko_anonim: ty te pierdy przeczytałeś w bravo girl czy gdzie?

libido na poziomie podłogi to zły znak zwłaszcza że jest w związku, to że woli się sama zaspokajać, wskazuje że raczej komunikacja u nich kuleje

napisz jeszcze ze libido jej leży bo on nie myje naczyń i nie sprząta chaty xD tu zapewne od początku nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: czyli po prostu masz przyjaciela, a nie przyjaciela i miłość życia w jednym. Pytanie na ile to jest uczciwe wobec niego. Jeśli o tym wie i jemu też to pasuje, to luzik. Pytanie numer dwa: co jeśli jednak poznasz kogoś, kto będzie cię pociągał, skoro go nie kochasz. Do odpowiedzenia samej sobie, niekoniecznie komukolwiek na głos.
S--s pomijam, chociaż w sumie to smutne, co piszesz, jeśli on też nie
  • Odpowiedz
Mam 10 lat starszego chłopa. To dobry chłop, bardzo go lubię, szanuję i staram się doceniać, ale raczej czuję przyjaźń niż miłość. Nie chcę się z nim rozstawać, bo daje mi poczucie bezpieczeństwa.

@mirko_anonim: po latach ta miłość się zmienia, jak już nie ma "motylków" ale nie nazwałbym tego przyjaźnią.
  • Odpowiedz