Wpis z mikrobloga

#zareczyny #pierscionek #diament pytanie do panów którzy robili pierścionek zaręczynowy na zamówienie z diamentem. Niebawem bo w tym roku planuje się oświadczyć i powoli szukam odpowiedniego pierścionka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Stwierdziłem że kupię diament oddzielnie a pierścionek zostanie wykonany przez złotnika. Czy strona e-diamenty.pl na której można zakupić dany kamień jest warta uwagi? Czy może szukać gdzie indziej? Może ktoś może również polecić sprawdzonego złotnika? Jak narazie odpisało mi 2 na email tylko rozstrzał cenowy jest dość spory za ten sam wzór (2900-5900zl za sam pierścionek z żółtego złota, korona z białego)
Najlepiej Warszawa/Lublin
  • 180
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Caracas już od dawna nie :) Arabów już nie ma, na początku był syf ale Europejczycy wyprowadzili. Szkoda źe firma sprzedana bo w 2024 naprawdę było tam dobrze. Za C/O pływam
  • Odpowiedz
@Seaman193: To polecam zrobić taki manewr, że zapłać mniej za pierscionek a za resztę zrób kursy na Ro-Ro/ Ro-Pax z kwitami CO wezmą Ciebie jak bądą mieli ciśnienie bez doświadczenia za 2nd offa (po 2 kontraktach wskoczysz na 1 offa nie to samo co CO).
A wiem, że będą mieli niedługo kilka awaryjnych sytuacji :)

Za tego 2nd offa zarobisz jak to wszystko policzysz wiecej niż tam za CO i
  • Odpowiedz
@Seaman193: Jak chcesz to sobie nawet jedź na safari i strzelaj do małych murzynków, to Twoja moralność, nie moja, ale nie zrównuj kupowania tanich ciuchów(co raczej nie wynika z zamożności) do drogiej, kompletnie do życia niepotrzebnej, fanaberii ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
imo, jak chcesz oszczędzić, to chyba jest coś takiego jak diament techniczny. To jest to samo co diament, ale nie pozyskiwany naturalnie, tylko tworzony w laboratorium, a jest sporo tańszy.

@Tyrande: xD
  • Odpowiedz
@Seaman193: ja kupiłem szafir z Malezji. Za 1,5ct wyszedł mnie 40zl z przesyłką. Byłem u kilku jubilerów aby sprawdzili bo byłem przekonany że to szajs. Każdy stwierdził że oryginał.
  • Odpowiedz
@Seaman193: Pewnie, że marudzi bo to nie jest normalna długość kontraktu. Napisałem Ci PRV bo 3 lata byłem w takim samym punkcie jak Ty - bez doswiadczenia na "lepszych statkach"
  • Odpowiedz
@Seaman193: Mirku,.nie patrz na tych bałwanów z komentarzy. Kup kobicie pierścionek jaki uważasz za stosowny. Co do diamentów to zwracaj uwagę na szlif i stopień czystości (tj widoczne inkluzje).

Ja właśnie wydaje 15k na pierścionek prosto od złotnika xd
  • Odpowiedz
@Seaman193:
Napisałeś, że diament "musi być." to stwierdziłem, że dopytam, dlaczego to niby być musi, a jedyna konotacja na jaką wpadłem to ta z ręką ( ͡° ͜ʖ ͡°) Później pisałeś banialuki zrównując artykuł pierwszej potrzeby z fanaberią, to wyjaśniłem Ci dlaczego jest to porównanie z najciemniejszych czeluści groty Nestle. Widocznie jednak pojawiły się pewne dylematy moralne, jeśli tak gęsto i idiotycznie próbujesz sobie ten zakup
  • Odpowiedz
Ja na wypoku wyłapałem @darkinvaider i zrobił przepiękny pierścionek dla mnie, mocno polecam też tak jak już wyżej padło. Fajnie, bo masz wpływ na projekt, możesz zmieniać cokolwiek jest potrzebne, koronę, rozmiar, wykończenie itd, a ten Mireczek przeprowadził mnie świetnie przez ten proces 😀
  • Odpowiedz
  • 0
@Zgrywajac_twardziela Ale czy ja sobie coś usprawiedliwiam? Nie mam żadnego problemu z kupnem. To Ty próbujesz mnie umoralniać jakimś dziećmi z Afryki :) nic nie zasiałeś jeśli Ci się tak wydaje także Twoje wywody są na marne ale jeśli dało Ci to jakąś satysfakcję to bardzo mnie to cieszy ( ͡° ͜ʖ ͡°) możesz śmiało komentować kolejne tagi
  • Odpowiedz