Wpis z mikrobloga

#gielda xD Zaorski to mistrz. Wrzucić to na 6,5% na 10 lat dałoby mu to ponad 3 miliony rocznie. Mógłby leżeć na rajskiej wyspie do góry brzuchem i r----c codziennie inną Azjatkę ale nie, zechciało mu się hazardu mając tyle siana… Gdzieś się mowi że aby do końca życia żyć z rynku wystarczy około 5 milionów i możesz pierdziec w materac do końca życia i się niczym nie przejmować. Chłop przewalił 10 razy tyle xD.
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bartekc7 5 milionów na 6% i nie musisz pracować do końca życia. Ofc idealnie by było 10% :) 500k rocznie minus podatek belki i na czysto masz 400k. 33k miesięcznie, 99 % ludzi nie będzie potrzebować więcej bo jak masz 5 milionów w gotówce to zapewne masz już dom, samochód itp
  • Odpowiedz
@programistalvlhard to tak się wydaje, tylko że mając 5mln możesz nic nie robić i zarabiać z tego że to masz. W grę wchodzi strach przed tym że kiedyś będziesz jednak musiał iść do pracy bo to się dewaluuje. Przynajmniej ja tak mam ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@programistalvlhard: no i co posiedział by na tej rajskiej wyspie miesiac i co by dalej robil? Patrzyl w sufit? Położył się i umarł? Przecież pewnych rzeczy już się nie robi zeby zarobić tylko żeby mieć jakiś cel sam w sobie. Chlop to po prostu lubił i tyle.

Zawsze mnie rozwala takie gadanie "jak bym tyle mial to bym rzucił robote" no i co dalej? Przecież w końcu musiał byś sobie
  • Odpowiedz
całe życie podróżować

@Wygryw_z_wyboru: jak masz 30 lat to Ci sie podróżowanie znudzi za jakieś 5, może 10 lat bo już będziesz wszedzie i zwiedzisz wszystko. Po za tym nie każdy ma taką zajawkę na podróżowanie.

Sa ludzie dla których ich praca czy zajęcie to jest coś co chcą robic do końca życia niezależnie od tego czy mają z tego pieniadze czy nie.
  • Odpowiedz