Aktywne Wpisy

włączając się do ruchu wpuściła mnie policja, podziękowałem im awaryjnymi z przyzwyczajenia i dostałem mandat za używanie świateł niezgodnie z ich przeznaczeniem xD
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy
#policja #polskiedrogi #stopcham #polscykierowcy #prawojazdy

źródło: 1000029617
Pobierz
#chwalesie
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
wymieniłam sobie sama linki hamulcowe w rowerze i łańcuch :D
co roku po zimie za przegląd i wymianę takich głupot, i regulacje mnie kasowali 500 zł w serwisach rowerowych. a że teraz odkładam każdy grosz, to stwierdziłam, że spróbuję sama. kosztowało mnie to 50 zł za części i trochę czasu (jakieś 2,5h, jak na 1 raz to chyba spoko, następny raz będę już wiedzieć co i jak). W serwisach
Egzamin zdany, czas na pierwszy motocykl. Potrzebuję porad od bardziej obytych z maszynami ludzi. Celuję w coś do 10k, jakieś adv, raczej głównie trasy krajówkami ale zdecydowanie chciałbym popróbować zjeżdżania w teren, ściągania szutrami itd. Waham się obecnie pomiędzy trzema motocyklami, transalpem xl600/650, BMW f650gs i kawasaki kle.
Jeśli chodzi o mnie, nie powinienem mieć większych problemów z własnoręcznym wykonywaniem jakichś podstawowych napraw i maintenance. Mam niecałe 1.9m i kawał chłopa ze mnie. Moto raczej trzymane pod chmurką, garażowane tylko na zimę zapewne.
Za transalpem przemawia reputacja względnej niezawodności i łatwości napraw, wymiary, 2 cylindry w V, duże koło z przodu, sporo da się ich znaleźć w dobrej cenie, bardzo mi się podoba, sporo części i akcesoriów.
Z KLE w sumie jest podobnie.
Co do małego GSa, plusem jest wtrysk (zwłaszcza w czasach E10), potencjalnych ABS, to że ponoć stockowo nawet hamuje w porównaniu do reszty. Mniej mi się podoba w porównaniu do reszty, jest mniejszy więc zastanawiam się też nad wygodą z perspektywy dużego, ciężkiego chłopa. Plus beemkowe części są chyba trochę droższe do tych starych gsów.
Miał ktoś doświadczenie z więcej niż jednym z tej puli i może podzielić się wrażeniami?
#motocykle #pytanie #kiciochpyta
Co do paliwa bym się nie przejmował. W moim gaźnikowcu nie zauważyłem różnicy (ale w instrukcji ma napisane, że przyjmuje E10). Co do niezawodności - do 10k widzę sztuki w przedziale 20-30 lat. Więc wszystko będzie zależało od tego, jak dbał poprzedni właściciel. Przeglądaj lokalne ogłoszenia (żeby nie jechać 100 km oglądać ulepa), znajdź sobie kogoś kto fachowo obejrzy i czekaj na okazję.
źródło: obraz
Pobierzhttps://www.olx.pl/d/oferta/motocykl-bmw-f650gs-dakar-CID5-ID15iob4.html