W Dniu Pamieci o Zbrodni Katyńskiej warto przypomnieć, że Rosja wbrew licznym fejkom oficjalnie NIGDY NIE przeprosiła za tę zbrodnię. Wiecej kwitów jest na Hitlera w kontekscie wiedzy o Holocauscie niż na oficjalne przeprosiny Rosji. Od kilku lat cyklicznie o tym przypominam i nigdy jeszcze żaden z adwersarzy nie dostarczył żądnego dowodu na oficjalne przeprosiny Rosji. Zawsze wrzucasja jakies anonimowe teksty z samą tezą bez najmniejszego dowodu albo artykuł z postkomuszych stronek. Założę się, że jak ktoś zechce to co wyżej podwazyć znów wrzuci te same bezwartosciowe linki co zawsze.
PS. Widze, że AI także twierdzi, że Rosja nie przeprosiła.
@FFFFUUUU: Nie tylko. Królowa/król UK też nie przeprosili za zbrodnie kolonializmu. To samo tyczy i niektórych innych zachodnich państw. Niemcy przepraszajace dlatego, że przegrały wojne to nie jest wyznacznik normy - a wrecz przeciwnie raczej wyjatek.
@szurszur: Przepraszali częściowo albo w ogóle, nie wiem czy ktokolwiek ze świata kiedyś przeprosił drugą stronę na serio i w pełni. Ale nie jestem za bardzo w temacie światowym jak to wygląda. Czy domagają się do dzisiaj czy nie
@MichuXXX69: O i jest jeszcze jeden zmanipulowany lub celowo manipulujacy. Piszesz nieprawde - pisałem, że Rosja oficjalnie nie przeprosiła i mam rację. Jezeli twierdzisz inaczej to prosze o link do nagrania gdzie takie oficjalne przeprosiny padaja. Albo chociaz stenogram wypowiedzi w w rosyjskiej prasie. No nie powiesz chyba, że sie nie zachowały takie oficjalne przeprosiny sprzed parudziesieciu lat, a można sobie cytowac przemowy Piłsudskiego, Napoleona czy filozofów ze starożytności. Jakoś
@szurszur: Podałem ci link do strony rządowej, która to potwierdza, a ty mi piszesz o jakiejś manipulacji. Jak chcesz coś więcej, to sobie sam szukaj. Przeprosiny były skierowane w 1993 r. do rodzin ofiar katyńskich i wypowiedziane na Powązkach. Faktem jest jednak, że kolejny prezydent Rosji, czyli Putin, już zmienił tą narrację.
@MichuXXX69: xd i wrzucasz kolejny link ktory idyskutanci masowo wklejaja. Jeszcze tylko artykuł z postkomuszego Przegladu i bedzie bingo. Pod tym linkiem nie ma żadnego dowdu na oficjalne przeprosiny Rosji za zbrodnie katyńska. Człowieku dostajesz ode mnie szereg konkretnych argumentów i z żadnym nawet nie próbujesz dyskutowac, a wrzucasz gównoartykulik do tego anonimowy w ktorym nie ma żadnego konkretu. Tak IPN nie jest wyrocznia - IPN nawet w podpisanych rozprawach potrafi sobie
1/ G---o wiem, bo mnie tam nie było, ale Ty na pewno tak... 2/ Strona rządowa kłamie. 3/ IPN kłamie. 4/ Przeprosiny głowy państw (Jelcyna) nie są oficjalnymi przeprosinami, bo doradca Putina
@MichuXXX69: Kiepskie podsumowanie. Pomijasz do tego, że same rodizny katynskie, ktore wg Ciebie były swiadkiem oficjalnych przeprosin Jelcyna w oficjalnym piśmie się przeprosin jednak domagały gdy przylatywał Putin. Mylisz pojecia. Nadal nie wiesz co to oficjalne przeprosiny i nawet chyba nie znasz definicji kłamstwa - nie każde napisanie nieprawdy to kłamstwo. WYjasniłem już dlaczego na tych stornach napisano nieprawde - i nigdzie nie twierdziłem, że kłamali.
Wiecej kwitów jest na Hitlera w kontekscie wiedzy o Holocauscie niż na oficjalne przeprosiny Rosji.
Od kilku lat cyklicznie o tym przypominam i nigdy jeszcze żaden z adwersarzy nie dostarczył żądnego dowodu na oficjalne przeprosiny Rosji. Zawsze wrzucasja jakies anonimowe teksty z samą tezą bez najmniejszego dowodu albo artykuł z postkomuszych stronek.
Założę się, że jak ktoś zechce to co wyżej podwazyć znów wrzuci te same bezwartosciowe linki co zawsze.
PS. Widze, że AI także twierdzi, że Rosja nie przeprosiła.
#rosja #katyn #historia #iiwojnaswiatowa
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-13 144950
Pobierzhttps://www.gov.pl/web/sprawiedliwosc/minister-sprawiedliwosci-upamietnil-ofiary-zbrodni-katynskiej
Nie twierdzę, że to załatwia sprawę, ale trzymajmy się prawdy.
Jezeli twierdzisz inaczej to prosze o link do nagrania gdzie takie oficjalne przeprosiny padaja. Albo chociaz stenogram wypowiedzi w w rosyjskiej prasie.
No nie powiesz chyba, że sie nie zachowały takie oficjalne przeprosiny sprzed parudziesieciu lat, a można sobie cytowac przemowy Piłsudskiego, Napoleona czy filozofów ze starożytności. Jakoś
@MichuXXX69: Nieprawda. Nie ma tam żadnego potwierdzenia oficjalnych przeprosin.
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 102910
Pobierzhttps://katyn.ipn.gov.pl/kat/histori/walka-o-prawde/przyznanie-sie-rosji/12123,quotZal-za-grzechyquot.html
Pod tym linkiem nie ma żadnego dowdu na oficjalne przeprosiny Rosji za zbrodnie katyńska.
Człowieku dostajesz ode mnie szereg konkretnych argumentów i z żadnym nawet nie próbujesz dyskutowac, a wrzucasz gównoartykulik do tego anonimowy w ktorym nie ma żadnego konkretu.
Tak IPN nie jest wyrocznia - IPN nawet w podpisanych rozprawach potrafi sobie
1/ G---o wiem, bo mnie tam nie było, ale Ty na pewno tak...
2/ Strona rządowa kłamie.
3/ IPN kłamie.
4/ Przeprosiny głowy państw (Jelcyna) nie są oficjalnymi przeprosinami, bo doradca Putina
Mylisz pojecia. Nadal nie wiesz co to oficjalne przeprosiny i nawet chyba nie znasz definicji kłamstwa - nie każde napisanie nieprawdy to kłamstwo. WYjasniłem już dlaczego na tych stornach napisano nieprawde - i nigdzie nie twierdziłem, że kłamali.