Wpis z mikrobloga

Szukam przewodowych słuchawek dokanałowych o możliwie najmniejszych wymiarach. Chodzi o to żeby można było w nich wygodnie jeździć w kasku, nie zależy mi bardzo na jakości dźwięku.

Wymagania to małe wymiary albo budowa która nie będzie wystawać znacząco poza ucho oraz mikrofon. Najlepiej gdyby były przewodowe ze względu na mikrofon który można jakoś ułożyć w kasku

Aktualnie mam stare słuchawki (nokia wh-208) i one są trochę zbyt duże.

Polećcie coś, proszę.

#motocykle #motoryzacja #sluchawki
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@porshak16: może jakieś Apple wired earphones? One nie wystają na zewnątrz tylko idą wzdłuż muszli. Ale nie mają gumek więc nie będą tłumić otoczenia (co w sumie jest zaletą do moto)
  • Odpowiedz
  • 0
@tomasz-aleksander-barania mam podobne słuchawki do tych Shad o których piszesz, ale problemem jest to, że one są dosyć daleko odsunięte od ucha, dodatkowo są pod warstwą wyściółki kasku, do tego dochodzi kominiarka i jednak hałas z zewnątrz. Wymyśliłem sobie, że lepsze będą słuchawki bo dodatkowo trochę ograniczą hałasy z zewnątrz i ochronią słuch.
  • Odpowiedz
  • 0
@apeee na codzień preferuję słuchawki dokanałowe i tutaj też wolałbym takie, między innymi ze względu na dodatkowe tłumienie hałasu.

Może ktoś z was orientuje się jakiego typu słuchawek używają np. sportowcy w F1 czy MotoGP? Oni przecież potrzebują słuchawek pod kaskiem. Może znacie jakieś słuchawki "niewidoczne" które tutaj by się sprawdziły?
  • Odpowiedz
@porshak16: ja mam jbl live pro 2. Mi się mieszczą tylko przy ściąganiu je wygrzebuję przez wizjer. ANC robi robotę. Żeby nie poruszyc ich w uchu przy zakładaniu zakładam buff najpierw tak żeby na uszach był
  • Odpowiedz
@Hoisin_Sticky_Ribs:
Beznadziejne, bo wysokie.

@porshak16
Niestety, to zawsze był problem i w ostatnich latach jeszcze urósł. Tak jak wcześniej można było złapać coś w stylu SoundMagic PL30+, to gdy ostatnio szukałem, wybór malał z roku na rok. Z niskich słuchawek albo da się coś tam wyłapać z w pełni bezprzewodowych (które łatwo zgubić gdy zdejmujesz kask), albo totalnego barachła.
Skończyłem z interkomem i zatyczkami (ludzie polecają dedykowane motocyklowe, które
  • Odpowiedz
  • 0
@Aramil ale interkom masz podłączony do tzw. głośników w kasku? Ja takie głośniki w kasku mam zamontowane i po pierwsze nie są wystarczająco głośne np. do rozmów telefonicznych, po drugie nie tłumią dźwięków z otoczenia.
  • Odpowiedz
@porshak16:
1. To masz jakieś barachło. Zestaw z takiego np. Cardo Spirit bez problemu przekrzykuje wiatr prosto w kask przy 140
2.:

z interkomem i zatyczkami
  • Odpowiedz
  • 0
@Aramil wybór "głośników do kasku" z mikrofonem i złączem jack jest raczej niewielki (a przynajmniej ja nie znalazłem zbyt wielu) i rzeczywiście ten zestaw który mam to taki trochę no-name. Możesz zatem polecić takie głośniki ale z uniwersalnym złączem jack a nie złączem dedykowanym do konkretnego interkomu?

Mimo wszystko ponawiam pytanie o płaskie słuchawki. Może ktoś zna coś co będzie spełniać moje wymagania?
  • Odpowiedz
  • 0
@xede na ten moment nie mam budżetu ani potrzeby żeby kupować taki interkom. Szukam słuchawek dokanałowych, żeby mieć jednocześnie możliwość słuchania muzyki, jakichś rozmów przez telefon oraz skorzystać z wyciszenia które takie słuchawki dodatkowo zapewniają
  • Odpowiedz