@json-derollo: na śniadanie to kawa i papieros + jak ktoś jest stary to jeszcze leki przeciwbólowe, a nie jakieś jedzenie. Przestań się zachowywać jak turysta.
@json-derollo: Bułka z Masłem. Sprawdź kiedy mają promocję i serwują śniadanie za 1zl do zamówionej kawy bądź herbaty (normalnie śniadanie 30-40zl).
@soon rok temu dałem się nabrać na Bułkę z Masłem, w menu w internecie była oferta za 30/40zł na miejscu tego nie było, musiałem wziąć jakieś śniadanie amerykańskie za 60zł, było c-----e, ale nic straconego. Zrobiłem chargeback (⌐͡■͜ʖ͡■)
@json-derollo: No dobra, coś czuję że oszukujesz, weź pokaż cenę na samym końcu przy płatności. Tam jeszcze doliczy się koszt za opakowanie +3zł, dostawa +15zł, zła pogoda +5zł, piniondz dla platformy +12zł i dobrowolny (jeszcze) napiwek ale najlepiej minimum 10zł
@json-derollo: @bear2112 Chłopaki to po prostu następstwo komercjalizacji wrocławskiego gastro. Właściciele coraz większej ilości knajp leżą do góry jajami w ciepłych krajach a cały shit za nich ogarniają menagerowie. Na koniec dnia ma się ROI zgadzać w excelu, a że jest leszcz (turysta? obcokrajowiec? przypadek?) który tyle za to płaci - to koszą. Większość ludzi nie ma pojęcia o knajpach lokalnych więc wchodzi na jakieś ścierwo pokroju tripadvisora i
@json-derollo: w Warszawie kilka lat temu chodziłem regularnie do śniadaniarni z pewnej sieciówki(kilka razy w miesiącu) i co przychodziłem to nowa cena o 50gr-1zł xD i tak grosz do grosza i te ceny zrobiły się tak absurdalne, że polaków przestałem tam widywać bo ich nie stać a zostali sami ukraińcy ( ͡°͜ʖ͡°)
ogólnie śniadaniarnie w tym kraju to stan umysłu...sprawdzałeś może bary mleczne czynne
@json-derollo Polak naczyta się tego wykopu, uwierzy w to, pojedzie do jakiegoś Rzymu wejdzie do losowej knajpy zobaczy pasty od 15 euro, normalne dania w okolicy 25 euro, p--o po 8-10 xd
@grek_zorba: to. Nie wątpię że jak się ktoś postara to znajdzie w każdym dużym europejskim mieście zachodniej Europy podobne śniadanie za ~15 euro, ale wykopowa narracja brzmi jakby to był standard, w każdej lokalizacji
@Bumelante no bo to jest porównywanie RESTAURACJI w centrum polskiego miasta z takim czymś na zachodzie. Byłem już na takich polskich polecajkach - ostatnio we Florencji: płacisz za drinka ~12 euro i jesz ile chcesz ale trzeba było wyjechać z centrum jedzenie zimne, obmacane i tylko jedno z mięsem, niezbyt smaczne. Skończyło się powrotem do normalnej knajpy i zestawem dwie pasty, pizza, dwa piwa i po drinku - coś koło 100
@json-derollo: To ja wręcz przeciwnie, trafiłem tam przypadkiem i byłem gotowy na płatność 120, przy czym Pani mówi 42. Myślałem, że to błąd lub podzieliła nam rachunki. Wtedy dowiedziałem się o promocji. Jedzenie było świetne! A gdzie byłeś? Z tego co wiem mają kilka lokali, ja na placu Solnym.
#zwiazki #film #filmnawieczor Polecicie jakiś film do obejrzenia z panną? Coś zmysłowego, z nutką erotyki i dobrze by było aby nie był to gniot w atylu greja czy 365 dni.
może ma ktoś jakieś polecajki na śniadanie przy legnickiej, nie musi być z dowozem
śniadania na turystycznym rynku chyba mnie znudziły
#wroclaw #jedzenie71
źródło: image_picker_08669163-3608-45CA-907C-97E47F6A2CAA-30617-00000A4DB5E9CC9D
Pobierz@json-derollo: ranne, bo mają złamane skrzydło albo inną kontuzję, a nie dlatego że wstają wcześnie rano
@soon rok temu dałem się nabrać na Bułkę z Masłem, w menu w internecie była oferta za 30/40zł na miejscu tego nie było, musiałem wziąć jakieś śniadanie amerykańskie za 60zł, było c-----e, ale nic straconego. Zrobiłem chargeback (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@mam__pytanie:
@mam__pytanie: mysle ze masz odpowiedz
ogólnie śniadaniarnie w tym kraju to stan umysłu...sprawdzałeś może bary mleczne czynne
Byłem już na takich polskich polecajkach - ostatnio we Florencji: płacisz za drinka ~12 euro i jesz ile chcesz ale trzeba było wyjechać z centrum jedzenie zimne, obmacane i tylko jedno z mięsem, niezbyt smaczne. Skończyło się powrotem do normalnej knajpy i zestawem dwie pasty, pizza, dwa piwa i po drinku - coś koło 100
źródło: temp_file5006030630452379
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
https://maps.app.goo.gl/PZ6rjqrJqPFifSXM7
Tutaj kolejna, gdzie za 12 euro masz porządne śniadanie, do tego kawa za 2 euro.