Aktywne Wpisy

PumpkinBill +47

źródło: 1000026289
Pobierz
denazyfikacja +345
no ludzie kochani za chwilę będzie dubajski papier toaletowy o zapachu pistacji ヽ( ͠°෴ °)ノ

źródło: image_picker_426396EA-4E41-492E-8E63-65D444C9C8A1-57477-000007DA2B375A77
Pobierz
w zeszły weekend kupiłem domenę i zrobiłem prostego CMSa który umożliwił mi stworzenie 26 tysięcy podstron /warszawa /krakow itp dla usług typu murarz tynkarz złota rączka. W niedzielę wieczorem wrzuciłem sitemap.xml do GSC i następnego dnia w południe zacząłem się pokazywać w google, dla mikro miejscowości byłem nawet na 1 miejscu, dla mini miejscowości byłem gdzieś na 1 stronie. Był to prawdziwy ruch bo ludzie zaczęli dzwonić z całej polski. Po kilku dniach totalnie zniknąłem z google, ruch na analytics spadł do zera, po logach serwera też widzę że zero ruchu
może to był błąd google że tak szybko zacząłem się pojawiać a nie powinienem?
nie wydaje mi się że problemem jest taka ilość stron o podobnej treści (teksty były te same tylko podmieniałem nazwy miejscowości) bo konkurencja ma takie strony i pojawia się wysoko w google
w GSC w Pages, Indexed mam 25k, 1k not indexed przez jakiś bug że nie dodał się rel canonical, i z 5 błędów 5xx i 404
ze zewnątrz nie miałem żadnych przychodzących linków, miałem dużo wewnętrznych bo ze strony każdego miasta dało się wejść na stronę 50 innych miast
czy to jakiś bug i się ogarnie czy dostałem bana na tę domenę i to koniec?
#seo #pozycjonowanie #webdev #stronywww
źródło: seeeo
PobierzCzasami tak bywa, że świeża domena dostaje boosta na start, a potem spada.
Google Cię próbkuje, trochę testuję no i pewnie wyszła słaba jakość tych 26 tysięcy podstron AI.
Jak masz słabe treści to trzeba nad
po opisie wnosze, ze stworzyłeś serwis z doorway pages i pewnie dlatego ci wywaliło. jesli tak to domena jest spalona. może byc jeszcze tak, że na expirce stało cos co spowodowało, że zrobiłes pivota na tematyce a google ma nowy algorytm od marca 2024 gdzie expirki uwala w trybie ekspresowym ...
@seozgred: zwraca, z site: widzę kilkadziesiąt stron wyników moich stron
@seozgred: ale każdą expirkę uwala, czy expirkę + zmianę tematu? jak odkupię od kogoś domenę o maśle i będę pisał o maśle to jest okej? ale chodzi o to żebym nie pisał o odkurzaczach jak wcześniej tam było o maśle?
Skoro site: zwraca wyniki to znaczy, że nie została zbanowana tylko pewnie częśc wyindkesowana oraz częśc wywalona na dalsze pozycje. Normalka - fresh site bonus szybko się skonczył.
Doorway pagaes: kwestia jak to zostało wykonane. Wielu moich klientów też ma i działa. Natomiast nie znam twojej strony - moze za
@sha128: Czeej, zrobiłeś portal na 26k podstron, z takim samym contentem, który różni się głównie tylko nazwą miejscowości? xD