Aktywne Wpisy

Soczi +250
Komuś się sufit na łeb spie... spadł. 275 zł za kg czekolady, w której jest 46% cukru. I to w promocji! Może dlatego została tylko jedna sztuka. Jeszcze na na biedronkowych wypiekach rogalik zamiast 3 zł kosztował 9 zł bo "dubajski" XD
#biedronka #lindt #czekolada #czekoladadubajska
#biedronka #lindt #czekolada #czekoladadubajska

źródło: 1000001223
Pobierz
dawid-hopek +21
Jak to mówi młodzież, jackpot, big win ( ͡º ͜ʖ͡º)

źródło: temp_file3209907910078893468
Pobierz
Drodzy kierowcy nowych samochodów – czy możecie w końcu włączyć myślenie?
Wiem, że wasze auta mają milion czujników i funkcji, które „myślą za was”, ale to nie znaczy, że możecie całkowicie wyłączyć własny mózg.
Wczoraj jechałem autostradą w potężnym deszczu. Widoczność fatalna, warunki trudne – a mimo to większość nowoczesnych aut jechała bez włączonych świateł, bo przecież „automaty się same ogarną”. Serio?
To, że samochód ma opcję automatycznych świateł, nie znaczy, że wszystko zrobi za was. Przy takich warunkach jazda bez świateł to proszenie się o wypadek. Nie tylko narażacie siebie, ale też innych.
Technologia ma wam pomagać, a nie zastępować myślenie. Więc błagam – użyjcie resztek szarych komórek i w razie potrzeby włączcie światła ręcznie. To nie boli.
Zdjęcie znalezione w internecie.
#kierowcy #samochody #motoryzacja #wypadki
źródło: 1000008988
PobierzTrudno winić kierowców, którym do aut pakuje się pierdyliard "ułatwiaczy" plujących co chwila komunikatami (najlepsze są obligatoryjne ostatnio upośledzone ostrzeżenia o przekroczeniu prędkości) i działających na pół gwizdka - raz zadziała, raz dorzuci
@enron akurat światła do jazdy dziennej bez zbędnego świecenia tylnych jest ok.
@virlo: właśnie NIE są. Kierowca jedzie, wszystko widzi bo dzienne są włączone i nie mają świadomości, że z tyłu są niewidoczni.
Może te nowoczesne auta to były passaty b5 z dołożonymi ledami?
Bo to nie ma związku z "nowoczesnym" autem. Ludzie mają wywalone. Gdyby nie obowiązek jazdy 24h to w ogóle by nie włączali świateł. W starych to jeszcze musieli, bo bez tego nie działało podświetlenie zegarów xD
@Zakimar: Rzecz prawie niespotykana ostatnio w Polsce :(
@open_or_die: Nawet nie z czujnikami deszczu a po prostu z włączonymi wycieraczkami.
Moje 3 ostanie auta miały czujniki deszczu i światła w deszczu włączały się szybciej niż wycieraczki.
@mlodir: Same sie wyłączają. Co uruchomienie auta musiałbyś przełączać z automatu na manual.
W skodzie już od dawna jest powiązanie, że jeśli czujnik deszczu zadziała 3 razy w ciągu 20 czy tam 30 sekund to załącza automatycznie światła mijania, dla toyoty czy hondy to jeszcze
Opie, ale jak odpalasz w aucie wycieraczki to światła się załàczają automatycznie. Obecnie w X3 tak mam i w poprzednim glc też tak było. Nie wiem co to za nowoczesne auta widziałeś bez świateł.
Pewnie takie, w których nie były zamontowane automatyczne światła. Masa ludzi wciąż wychodzi z durnowatego założenia, że jak nowe auto to ma wszystkie elementy wyposażenia jakie tylko istnieją. Nie dociera do nich, że to są opcje, które ktoś przy konfigurowaniu uznał za zbędne ¯\(ツ)/¯