Wpis z mikrobloga

Jeśli ktoś próbuje wyprodukować laptopa w Stanach Zjednoczonych, to importowane przez niego komponenty zostaną objęte cłem w wysokości 145%.

Ale jeśli ktoś po prostu wyprodukuje cały laptop w Chinach, to nie zapłaci żadnego cła?

I wszystko to ma na celu przywrócenie produkcji do USA?

#trump #usa #artofthedeal #gospodarka

https://x.com/SpencerHakimian/status/1911133229706527168
jestemtakizmeczony - Jeśli ktoś próbuje wyprodukować laptopa w Stanach Zjednoczonych,...

źródło: image

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w takim razie wytłumacz o co chodzi

@LimboNoir: Nie jestem od tego żeby ci cokolwiek tłumaczyć. Umiesz obsługiwać telefon i założyć konto na wykopie więc czytanie ze zrozumieniem też nie powinno być dla ciebie problemem.
  • Odpowiedz
szachy 5d trumpa, nie zrozumiesz libtardzie...

@sercepodostrzem: żadne szachy 5 d, Trump po prostu pękł i zniósł cła na eletkronike a Xi Jinping pokazał że ma twardsze jaja w tym starciu i trzyma dalej twardo w szachu trampka
  • Odpowiedz
Umiesz obsługiwać telefon i założyć konto na wykopie więc czytanie ze zrozumieniem też nie powinno być dla ciebie problemem.

@Cztero0404: :DDD

Rzucasz jakieś hasełko gdzie nie wiadomo co masz na myśli i ktoś zadaje ci zwykłe pytanie to traktujesz jak obrazę majestatu i jakby wyzwał cie od debili.

Nikt nie siedzi w twojej głowie mistrzu. Chyba bardzo mało ludzi naprawdę rozumie co siedzi w głowie Trumpowi, więc nie wiem na
  • Odpowiedz
Trump daje cła 30% - Chiny odpowiadają tym samym
Trump daje cła 84% - Chiny odpowiadają tym samym
Trump daje cła 145% - Chiny odpowiadają tym samym
Trump mówi ,żeby Xi do niego zadzwonił - Chiny ignorują
Trump mówi ,że jak Chiny chcą to moga zrobić deal - Chiny ignorują
Trump wycofuje cła na elektronike...
  • Odpowiedz