Wpis z mikrobloga

Przeżywacie tę debatę jakby to były wasze pierwsze wybory to wam na szybko wyjaśnię:
- nikt szczególnie nie świecił
- w porównaniu Nawrocki vs Trzaskowski ten pierwszy zapętlił się na jakiejś propagandzie PiSu i bzdurach a Trzaskowski mówił jakiekolwiek logiczne argumenty i fakty i czy tego chcecie czy nie wypadł lepiej niż Nawrocki, od Nawrockiego trudniej wypaść gorzej
- Stanowski chciał zrobić pokaz ale nie dość że od takiego Trzaskowskiego na pytania np o TVP dostawał od razu odpowiedź bez zacinki to dostał gonga od Hołowni o sarnie z krzesłem na głowie i pajacu i będzie przez tydzień przeżywał
- ta debata nic nie zmieni, jedyna debata która może coś zmienić to dwóch kandydatów przed 2 turą, chyba że Nawrocki znowu spanikuje że musi dostać partyjne pytania od swoich stacji bo w neutralne pytania to on się nie bawi
#debata #bekazpisu #polityka
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xiv7: skupiasz się na logice a to nie tak działa - teraz wyobraź sobie emeryta lub biednego niewykształconego człowieka.
Nawrocki mówił o węglu, że chce wydobywać
Trzaskowski mówił o ulżeniu przedsiębiorcom i ciągle gadał o unii
Jak myślisz na kogo zagłosują niezdecydowane osoby z tej grupy, o której wspomniałem po tej debacie?
  • Odpowiedz
@aleksc: emeryci i tak zagłosują na kandydata PiSu. Debaty przekonują ludzi nie mających bladego pojęcia o polityce. Takich, którzy to włączą i stwierdzą, że akurat ten najlepiej mówi. Mam przykład w rodzinie, gdzie teściowa w poprzednich wyborach kierowała się tylko debatami i w I zagłosowała na Biedronia, a w II na Dudę, kompletny brak logiki w takim głosowaniu, ale na debacie ci dwaj według niej mówili najlepiej.
  • Odpowiedz
@xiv7:

od Nawrockiego trudniej wypaść gorzej

Może i trudno ale się udało.
Nawrocki to takie 5/10 - jak ktoś go nie widział jeszcze to raczej się nie zraził niczym. Ot stał i gadał. Jak ktoś lubi formaty zadawania głupich pytań to na pewno Nawrocki stracił na pytaniu o nazwiska i to była największy problem Narockiego.
Trzaskowski wypadł jak to on - beton to lubi ale zdecydowanie było widać, że jest wytrącony z równowagi
  • Odpowiedz
@fabcio93: dokładnie tak jak mówisz, jak ktoś nie umie sam wybrać i potrzebuje głupiej kampani, plaktów, reklam w TV to oczym my mówimy..... masz prawa wyborcze to głosujesz bo wiesz - sam ze swojego życia powinieneś wiedzieć tymczasem ludzi ma przekonywać ilość plakatów na ulicy? czasami serio myślę że żyje w świecie gdzie same przedszkolaki są
mam nagle zagłosować na PO/PIS/KONFE/3D bo zobaczyłem spot w TV? bo kupili wóz strażacki?
  • Odpowiedz