Wpis z mikrobloga

@Madoxxx: pytaj się PiS lub PO, oni zwożą autokarami, ale chyba nie dali takiej liczby nigdy. Marsz "Miliona Serc" musiał kosztować PO ładnych kilka milionów :)
@kommie nie oceniam mądrości, ale zwracam uwagę, że to robi po prostu wrażenie gdy na Biejat przychodzi 11 osób, a na Hołownię 30 :)
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: tez sa tam rekordowe ilosci dzieci. Warto dodac ze najbadziej zdesperowane elektoraty beda najbardziej zmobilizowane. No ale nie przeklada sie to na poparcie ogolnopolskie cale szczescie xD Mentzen to taki cyrk objazdowy, budzi duze zainteresowanie, ale to nie jest dobry kandydat na prezydenta
  • Odpowiedz
@Kutafonix215: żaden sondaz nie może powiedzieć, kto wygra. Jedyny sondaż to ten 18 maja. Równie dobrze może nas zaskoczyć jakiś kosmiczny wynik Brauna,. chociaż tu w pełni popieram lewicowy wykop, ten człowiek to wariat i onuco-faszysta.
Także nie wiemy jak będzie, Mentzen może dostać 7%, a równie dobrze może zaskoczyć i dostać 30%

Sondażownie przy wyborach prezydenckich się kompromitują od bardzo dawna.
W 2005 roku Tusk w pierwszej turze prowadził
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: Mentzen po prostu zagospodarowal elektorat, którego jest coraz więcej, np. ludzi niechętnych Ukraincom albo sieroty po PiS. Niesamowite jest również to jak politycy popełniają te same błędy i powielają te same schematy co na zachodzie, tzn. Przy tych wszystkich danych co imigracja zrobiła z krajami zachodu boją się i nie są w stanie powiedzieć tego, co wiekszosc Polakow ma dzisiaj na myśli i co mowi do nich Mentzen. Politykom
  • Odpowiedz
@zgubiles_sie_jelonku Rolnicy i biznes chcą więcej emigrantów. Sami rolnicy mówią o 2-2.5 mln. Warto tu prowadzić dyskusję, albo weźmiemy się do roboty i zaktywizujemy chociażby polki do ciężkiej fizycznej pracy za półdarmo, albo ostudzamy gospodarkę, albo… jednak przyjmujemy emigrantów. Akurat konfederacja sama przyznaje, że ta opcja 3 jest koniecznościa. Tylko muszą to być legalni emigranci.
  • Odpowiedz
niekoniecznie da to zwycięstwo Mentzenowi już teraz, ale wszyscy i tak traktują te wybory jako trening przez parlamentarnymi za 2,5 roku i tam Konfederacja już może być potężna

@SubsaharyjskaAlpaka: to samo słyszałem jak bosak kandydował. Niestety, dzieciaki dorastają, wyjeżdżają za granice, rozmawiają, poznają ludzi, edukują się - i proste populizmy i szukanie wrogów przestaje działać
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: Mentzen był u mnie w mieście (miasto powiatowe ok 18k mieszkańców). Na lokalnym portalu była relacja ze spotkania wraz ze zdjęciami. ŻADNEJ mordy z tłumu nie kojarzyłem, ŻADNEJ. I z kilkoma osobami o tym rozmawiałem, każdy miał to samo spostrzeżenie.
  • Odpowiedz