Wpis z mikrobloga

#lysienie #niebieskiepaski #wlosy #zakola #finasteryd #dutasteryd

Nie wiem, czy mi się nie przerzedzają włosy na bokach lini włosów. Generalnie nie spodziewałbym się w przyszłości wyłysienia ale bardziej tego, że będę miał większe lub mniejsze zakola - chociaż ojciec i jego ojciec mają włosy. Dziadek miał trochę w okolicach 50tki zakola, a ojciec chyba nie ma, a ma prawie 60.

Ja sam nie badałem się nigdy w tym kierunku ale co mogę powiedzieć, że naturalnie teścia miałem czasami 900-1000. Pewnie dalej tak mam. Pytanie, czy mogę wejść na finasteryd, bo czytałem, że skutki uboczne u ludzi z z większą ilością androgenów są mniejsze. Oczywiscie, o ile w moim przypadku też tak można powiedzieć.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LadnyChlopczyk: Jeśli historia włosów w rodzinie wskazuje jedynie na ewentualne zakola to nie ma to sensu - zrobisz sobie jakiś mały przeszczep kiedyś jak będzie Cię to bolało i koniec tematu. Zajmij głowę czymś innym. A co do reakcji na fina - nie znane są obecnie żadne sprawdzone przesłanki mówiące o większym lub mniejszym ryzyku skutków ubocznych - wyniki poziomu hormonów możesz sobie powiesić na ścianie, bo nic nie mówią.
  • Odpowiedz