Wpis z mikrobloga

Siema, mam taki problem że dosyć często łapie jakieś przeziębienia. Podejrzewam że jednym z czynników może być suchość powietrza. Bez grzania przy około 19 stopniach mamy w mieszkaniu jakoś 30% więc bardzo nisko. Zastanawiam się nad czymś 2w1 czyli nawilżacz + oczyszczacz. Czy taki sprzęt faktycznie robi różnicę? To nawilżenie chyba ma duże znaczenie, bo codziennie budzę się z Sahara w mordzie i z zatkanym nosem. W ciągu dnia natomiast masakryczna suchość w zatokach, aż czasami mam wręcz uczucie pieczenia. Cały czas wysychają mi usta i skóra na palcach. Tak jak wyżej wspominałem rozważam tez oczyszczacz ze względu iż mieszkam na Śląsku, plus taki sprzęt filtruje niby bakterie i wirusy. Znalazłem taki model z Sharpa: https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-domu/oczyszczacze-powietrza/oczyszczacz-powietrza-sharp-ua-kin52e-w-plasmacluster-ion-25000-bialy?gad_source=1&gbraid=0AAAAADoIO68i0eevYutNpPQUrH8RBs_db&gclid=EAIaIQobChMI7q-a3Z_TjAMVlSGiAx2kvzE6EAQYBSABEgKvLfD_BwE

Który jeszcze dodatkowo jonizuje powietrze. Czy to jest warte tej ceny? A może w tym przedziale znajdę coś lepszego? Przy okazji takie pytanie, jak mam sypialnie i salon o łącznej przestrzeni zgodnej z tym co ma być w stanie przefiltrować ten sprzęt to czy jak go postawie w progu pomiędzy tymi pokojami to sobie poradzi z tematem czy nie bardzo?

#oczyszczaczpowietrza #nawilzaczpowietrza
#sharp #nawilazacz #oczyszczacz #kupujzwykopem #rtv #agd #dom #smog #przeziebienie #wirusy
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@average_martial_arts_enjoyer: owszem, wilgotność powietrza to znaczący element zdrowia w domu. Wypada mieć w przedziale 40-60%. Czy mieszkasz w nowym budownictwie z nawietrznikami w oknach i mechaniczną wentylacją? Sam używam osobno nawilżacza i oczyszczacza, ale sharp to lider tych łączonych oczyszczaczy, więc będzie spoko. Co do pokrycia obu pomieszczeń - raczej mało prawdopodobne, bo pomiędzy pokojami słabo działa przepływ powietrza. W efekcie trzeba nosić albo kupić dwa. Tu masz trochę taniej
  • Odpowiedz