Wpis z mikrobloga

Motorola G72, przestał działać żyroskop, nie obraca w żadnej aplikacji, nawet robiąc zdjęcia nie widzi pionu/poziomu i trzeba potem ręcznie obracać. Telefon resetowałem do ustawień fabrycznych, ściagałem apke która sprawdza czy masz żyroskop, nie wykrywa, nie działają gesty moto te które używają żyroskop. Miałem oddawać na gwarancje bo mam jeszcze 2 miesiące, ale teraz zauważyłem, że po odblokowaniu telefonu w pozycji poziomej, ekran na chwilę jest obrócony by po sekundzie wrócić do pionu. Jakies pomysły? może jakaś apka crashuje albo coś?
#android #telefony
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@LuK1337: pewnie masz rację, w tej apce co wspomniałem nie wykrywało ani żyroskopu ani akcelerometru, teraz wykrywa to i to, ale nie do końca wszystko działa
  • Odpowiedz
  • 0
@ruut: @plokiju1098 dobra, czujniki działają już całkiem, to że nie obracało to blokowała apka którą zainstalowałem do ręcznego obracania ekranu, a zainstalowałem ją bo faktycznie czujniki w ogóle nie działały przez ok 1-2 tygodnie, dziwne trochę, wczoraj dopiero zauwazyłem te symptomy że jakby wróciły
  • Odpowiedz