Aktywne Wpisy

PinezkaSwiata +26
Ja p------e, przecież te nowe modele plus generalnie narzędzia, agenci ai, budowanie instrukcji AI i tzw. skilli. Coraz więcej kontekstu ai pamięta... Przecież za 3-4 lata będziemy całkowicie w innym miejscu jako świat pod tym względem - i niestety niekoniecznie lepszym. Coś czuję że bezrobocie d--------i w Polsce lekko do 10-15%. Poleca white collar a potem usługi.
Branże budowlane też dostaną po p-----e bo nie będzie komu budować / remontować.
#programista15k
Branże budowlane też dostaną po p-----e bo nie będzie komu budować / remontować.
#programista15k
Zgadzasz się ze mną?
- Tak 44.7% (132)
- Nie 55.3% (163)

breakdown1 +7
Dobra przyznawać się, ile wrzucacie w kosmiczna dziewicę, jeśli już coś wrzucacie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja myślę 500$
#gielda
Ja myślę 500$
#gielda

Zacząłem odchudzanie 08.04.2024 roku
Waga początkowa:100KG
Waga końcowa:78KG(stan na dzień 12.04.2025)
Co zrobiłem, że tyle schudłem ?
Głównie to mocne ograniczenie fast foodów, słodyczy a jak już mnie brało na coś niezdrowego, to robiłem dzień niezdrowego żarcia, ale potem to spalałem. Uczęszczałem też na treningi krav magi, które też mi sporo pomogły spalać KCAL i bardzo dużo jazdy rowerem(potrafiłem na strzał zrobić 25km i tyle samo na drugi dzień)
Wiem, że #chwalipost ale jakoś miło dla psychiki jak się widzi różnicę
Dla porównania zdjęcia z 2024 roku i 2025 roku
źródło: image
PobierzDla każdego inny dystans jest wyzwaniem, ja mam rekord 300 km ciągiem a trasy po 100km to był weekendowy standard, tylko że mój znajomy ciągiem ze Śląska pojechał nad Bałtyk a rekord ma grubo ponad 1000km, więc może warto przestać budować swoje ego na porównaniu z innymi a
@Pan_Kielonek: pewnie na kolarce i po asfalcie :) Wszystko zależy od terenu. Kiedyś jeździłem 25-30km na trekkingu wzdłuż wałów przeciwpowodziowych (większość trasy szutrowa, do tego trochę jazdy po mieście, kilka przejść dla pieszych z sygnalizacją - żeby dotrzeć do wałów) i zamykałem się w około 2 godziny i uważam,
@bylem_simpem: 100km to 4 godziny jazdy non-stop ze średnią prędkością 25km/h co jest dużą
@BrakWolnegoLoginu: @Ruchenstein-Boltzman powiedzmy że to robi 5 razy w tygodniu i już się robi prawie 2k kcal, całkiem znaczące mimo wszystko