Aktywne Wpisy

Verae +341
Ludzi powaliło z tymi #slub i #wesele. Organizują śluby za granicą (i nie, nie chodzi o pary mieszane, tylko dwoje Polaków mieszkających w Polsce xD), oczekują, że się przyleci, wykupi pobyt w hotelu i jeszcze da w łapę tj. w kopertę minimum kilkaset zł od osoby. A nawet jak ślub w Polsce, to też wymagania typu "panie proszone są o założenie różowych sukienek" bo panna młoda sobie
Erik3527 +492
#logikarozowychpaskow #p0lka #zwiazki #logikaniebieskichpaskow
Zostań odrzucony bo nie masz szczęki jak giga chad z memów, nie masz 190cm wzrostow, nie zarabiasz 20k miesięcznie, nie chcesz sponsorować księżniczki, nie zabierasz księżniczki na cotygodniowy wypad do Grecji ale to ty masz płacić bykowe bo to twoja wina że nie masz dzieci, krowowe? Zapomnij, tutaj równouprawnienie już nie działa 🤡
Zostań odrzucony bo nie masz szczęki jak giga chad z memów, nie masz 190cm wzrostow, nie zarabiasz 20k miesięcznie, nie chcesz sponsorować księżniczki, nie zabierasz księżniczki na cotygodniowy wypad do Grecji ale to ty masz płacić bykowe bo to twoja wina że nie masz dzieci, krowowe? Zapomnij, tutaj równouprawnienie już nie działa 🤡

źródło: 1000007021
Pobierz
- Nacisk na dialog i umiar w spolaryzowanym społeczeństwie
- Stanie w jednym szeregu z siłami prounijnymi
- Blokowanie kredytów 0 procent.
- Nie bawi się w Boga twierdząc od którego miesiąca jest człowiek i należy go chronić a do którego nie trzeba (co niestety skreśla u mnie całkowicie Trzaskowskiego)
- Mniej kompromitujących wpadek od rywali. Dobra prezencja poza jakimiś koszmarkami pokroju płakania nad konstytucją - rywale akurat mają więcej wpadek.
- Prezydent i premier nie powinni być z jednej partii, jakaś blokada jest potrzebna, dlatego Trzaskowski jest zły, Nawrocki też bo PiS prędzej czy później wróci.
I mam jeden osobisty argument, mianowicie Hołownia (którego nie ukrywam - bardzo wyśmiewałam w poprzednich wyborach jako jakiś śmieszny nijaki twór polityczny) rozbudził we mnie na nowo państwowca, którego zabiły we mnie rządy PiSu. Kiedyś interesowałam się polityką bardzo, w trakcie drugiej kadencji PiSu doznałam kompletnego odrzucenia od tego gówna - a jednym z głównych czynników była u mnie marszałek Witek, którą miałam okazję poznać osobiście i jawiła mi się jako toksyczna tarantula. Wystarczyła wymiana marszałka Sejmu (rządów ogólnie też) i losy tego państwa jakoś na nowo zaczęły leżeć mi na sercu a polityczną depresję udało się zażegnać.
Co sądzita?
#debata #polityka
@Regierungsrat_Walter_Frank: ten argument jest inwalidą. Teraz są z różnych partii i co? Rządzący używają prezydenta z innego obozu jako wymówki, żeby nie zajmować się się żadnymi niepopularnymi tematami.
@Regierungsrat_Walter_Frank: Boisz się jakiegoś dziadka w chmurach i chcesz układać sobie życie wokół jego dyktatu? No to fajnie, ale proszę żebyś się o---------ł od normalnych ludzi dla których gusła i wróżbiarstwo nie mają żadnego znaczenia.
Nie. Moje pobudki nie mają tła religijnego.
Nie podoba mi się jedynie jak politycy chcą zamieniać się w owego dziadka z chmur i dyktować od kiedy życie jest warte ochrony a do kiedy jest bezwartościowe.
Tak, to prawda, czasem dobitnie to pokazuje na tych swoich wiecach. Ma trochę irytującą naturę.
Ale ja tu jestem jedna, dlaczego piszesz to mnie w liczbie mnogiej?
@Kj5s6f2dk7s54o: Bo mamy premiera i prezydenta w dwóch wrogich obozów którzy się będą blokować z zasady, nawet przy okazji najsłuszniejszych idei. Stąd też Hołownia może być dobrą równowagą dla tego piekiełka.
Jak masz inne zdanie niż ja masz okazję do
@Regierungsrat_Walter_Frank: no zaraz, przecież to najważniejsza funkcja prezydenta. Cóż to za pomysł, żeby dawać prezydentowi możliwość szarpania ręcznymi hamulcem, ale wybieranie takiego, który raczej szarpał nie będzie? Jak ci się nie podoba prezydenckie weto to może przestań twierdzić, że premier i prezydent powinni być z różnych partii. A jak ci się podoba, to przestań twierdzić,
oj już nie przesadzaj, bo teraz przesadzasz.
Jak trzeba było zablokować kredyt zero procent w koalicji to zrobił to, w kwestii aborcji też potrafił się sprzeciwić i powiedzieć że nie poprze. Nie jest aż taką kukiełką na jaką Ci wygląda.
@Regierungsrat_Walter_Frank: To jest wszystko co ma do zaoferowania Polakom w kwestiach gospodarczych? To naprawdę ogromna odmiana względem Trzaskowskiego, a jak obronisz głosowanie za obniżeniem składek zdrowotnych dla zamożnych, to już jest ok?
@Regierungsrat_Walter_Frank: A co konkretnie u Ciebie zmieniło tą słuszną według mnie opinię?