Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak się pogodzić z tym że już nic wielkiego nie osiągnę? Nie będę miał okazji robić wielkich rzeczy bo moi rodzice nie byli politykami, dyplomatami czy właścicielami dużych biznesów. Zamiast tego urodziłem się w przeciętnej rodzinie, z przeciętnymi wartościami i przeciętnym życiem. Całe moje życie zostało zdeterminowane już na starcie i ograniczone przez geny, wychowanie, pochodzenie czy majętność. Zamiast marzyć, eksplorować świat, brać z niego co najlepsze jestem skazany zasuwać na etacie do emerytury i cieszyć się ochłapami. Monotonnia dnia codziennego i matrix w postaci rosnących kosztów i samotności. W tym czasie jakiś syn dyplomaty pewnie spędza wakacje na Fidżi a potem jedzie z ojcem pograć w golfa i wprowadzić go w kontakty biznesowe.

#przegryw #feels #depresja #blackpill #samotnosc

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak się pogodzić z tym że już nic wielkiego n...

źródło: 5ab8449974a7127cc6e5ced78c451419adc8a2c9b9c8b3cf6a75e2951242f904

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nie wiem czy to odpowiednie pytanie na tagu gdzie wiele osób musi brać leki żeby w ogóle mieć odwagę wyjść z domu.

No a duża część osób urodziła się nie tyle co z przeciętnymi genami, tylko kolokwialnie pisząc z gownianymi. Nie w przeciętnej finansowo rodzinie tylko w robolskiej na minimalnej.

Także polecam doceniać co masz.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak szczerze powiedziawszy to będąc słabym po prostu szukaj jak najlżejszej roboty lub gdzie się najmniej pracuje i miej wywalone bo i tak życie twoje czy bogatych w stosunku do wszechświata może nie mieć żadnego znaczenia, a nawet jeśli ma to i tak się tego nie dowiesz za życia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wolę spokój ducha niż poczucie, że robię wielkie rzeczy. Wiele lat temu wyleczyłem się z tego, że robienie wielkich rzeczy to coś fajnego. Dla niektórych może i tak, ale nie dla mnie, patrząc na to, jaki mam charakter. Uważam, że jedną z największych rzeczy, jaką zrobiłem, to wyjście na prostą i chociaż jestem #przegrywpo30tce to poza związkami nie przegrywam życia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Nie jęcz tyle, a jeśli to stany depresyjne to idź po leki do psychiatry. Każdy żyje swoim życiem i tylko od nas zależy jak ono dalej będzie wyglądać. Gra się takimi kartami jakie się ma. Skoro nie urodziłeś się synem miliardera to się przebranzuj i pracuj zdalnie z jakiejś Tajlandii albo chociaż z pustyni bledowskiej.
  • Odpowiedz
ale to życie 80% polskiego społeczństwa,
19% może sobie co najwyżej pozwolić na nowy samochód z salonu co 3 lata i wakacje na Florydzie,
a dopiero ten 1% robi co chce i sobie może grać w golfa między lanczami biznesowymi.
@mirko_anonim:
  • Odpowiedz