Aktywne Wpisy
#igrzyskabebzonow v5 zapisy startuja wlasnie teraz
a same igrzyska za tydzien dokadnie, czyli w poniedzialek wielkanocny
osoby chcace wystartowac musza wpisac sie w tym wpisie i napisac "rozumiem i akceptuje regulamin"
bez
a same igrzyska za tydzien dokadnie, czyli w poniedzialek wielkanocny
osoby chcace wystartowac musza wpisac sie w tym wpisie i napisac "rozumiem i akceptuje regulamin"
bez

Krupier +28
Z cyklu znaleziska z działki - kawałek torów gładszych. #pdk Cienżki. Z dziurkom. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Po co? Tego już chyba się nie dowiem. Może się kiedyś przyda. W każdym bądź razie taką mam nadzieję bynajmniej.
#ogrodnictwo #dzialka #rod #szczecin
Po co? Tego już chyba się nie dowiem. Może się kiedyś przyda. W każdym bądź razie taką mam nadzieję bynajmniej.
#ogrodnictwo #dzialka #rod #szczecin

źródło: 1000036846
Pobierz
Pytanie o konserwację łańcucha.
Chłopak z serwisu rowerowego (sensowny i pasjonat) poradził żeby myć łańcuch szczoteczką do zębów i wodą z Ludwikiem. Potem wysuszyć i nałożyć odpowiednią oliwkę do łańcuchów.
Z kolei dwóch 'szwagrów', jeden spawacz drugi tirowiec, mówią że absolutnie do elementów smarnych b--ń Boże woda, bo się wda ognisko korozji i będzie lipa. Psikać obficie WD40 albo czyścidło w sprayu i potem oliwka.
Jakie jest Wasze zdanie rowerowi rabini?
Aha, chodzi o rower miejski, na wycieczki 10-40 km czasem.
Moja ulubiona opcja "na szybkości" - maszynka do czyszczenia łańcucha (może być z alie, byle nie najtańsza) wewnątrz gorąca woda z mocnym odtłuszczaczem (np popularnym Meglio), ze 2-3
Ok, sorki za spam. 🙏🏻
Jak używasz oliwki i chcesz się jej pozbyć to trzeba odtłuścić np. benzyną ekstrakcyjną. Szejki, myjki, odtłuszczacze i te sprawy. WD -40 średnio się nadaje, to nie jest tylko rozpuszczalnik, ale też i smar. Do tego słaby do łańcucha i strasznie łapie brud.
Szejki najlepsza sprawa, ale mi szkoda na