Wpis z mikrobloga

#naukaangielskiego #angielskizwykopem #angielski #preply Mirki, chciałbym nauczyć się rozmawiać po angielsku, podstawy znam, za granicą nie zginę wiele rzeczy załatwię, ale to raczej szkolny angielski, zamówić coś w knajpie, kupić bilet itp. W rozmowie jest dramat. Pomyślałem wziąć sobie 1-2 razy w tygodniu rozmowy z native na preply.com. Czy jest w ogóle sens jak bardzo słabo mi idzie w rozmowie? Obawiam się że nic mi to nie da nie rozumiejąc większości w naturalnej rozmowie. Czy może lepiej zapisać się do jakiejś szkoły najpierw? Korepetycji próbowałem już kilka razy. Zawsze zaczyna się od powtórki podstaw, odmień być, powtórka słówek, gramatyka. Nie potrzebuje nic pisać ani ładnie mówić ale chce wejść w jakąś rozmowę bez problemu
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mbaa: zależy jaki masz budżet. Ale jaki by on nie był, na początek polecam czatGPT, a jeszcze lepiej praktika.ai
Pogadasz sobie z botem, złapiesz trochę flow, a później native.
Jeśli masz póki co słaby angielski mówiony to przepłacisz za lekcje 1:1
Ja zaliczeyłem duży progress w gadaniu z botem. Zalety, gadasz z nim kiedy chcesz, ile chcesz, o czym chcesz i może cię poprawiać do woli kiedy tylko zechcesz, albo
  • Odpowiedz
@Mbaa:
na poczatek to w ogole odpal sobie na rozgrzewke darmowe apki do gadania free4talk, episoden, lingbe, a jesli nie masz czasu i faktycznie potrzebujesz jakosciowej rozmowy to preply, ale tam tez troche sie naszukasz
jesli "idzie Ci bardzo slabo" wez sobie po 25/30min lekcje na poczatek, najlepiej z kilkoma tutorami, juz od poczatku zoabczysz przepasc miedzy innymi w vibe/przygotowaniu itd i to ze ktos drozszy to nie znaczy ze lepszy,
  • Odpowiedz
@Mbaa: polecam miec kilku tutorow w zanadrzu, bo Ci toturzy sa nieprzewidywalni
-zwiekszaja stawke 3x z dnia na dzien, bo widza mega zainteresowanie soba (nic dziwnego jak dali np 12zł za godzine)
- ja mowie do babki doobra dokonczymy to jutro na spokojnie, po czym minuta po lekcji ona mi przekleja rozmowe ze konczy dzialalnosc na preply i od razu usunela konto xD

Uwazam, ze co etap w nauce warto
  • Odpowiedz