Wpis z mikrobloga

@SystemHalted2_0 na pewno nie spodziewasz się tego, co obejrzysz. Nie zrażaj się tym, że początkowo może to trochę wyglądać jak niczym nie wyróżniająca się opera mydlana. Lynch usypia czujność widza, żeby potem dostał obuchem w łeb ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jeśli znasz Lyncha, to wiesz do czego jest zdolny, jeśli nie to enjoy the ride.
  • Odpowiedz
@SystemHalted2_0: zacznij od czegoś innego Lycha. Mulholland Drive albo Blue Velvet. Będziesz wiedział czego z grubsza się spodziewać.

Jeśli spodziewasz się serialu kryminalnego w klimacie lat '90 to się mocno rozczarujesz. To jest oniryczna psychodela
  • Odpowiedz
@SystemHalted2_0 chyba chodzi o sare palmer czy jakoś tak.
Próbowałem to oglądać aby właśnie wiedzieć, co wzbudzą zachwyt i łezkę nostalgii u innych.

Nie da się tego oglądać, może kiedyś to robiło wrażenie ale dużo rzeczy jest tutaj śmiesznych jak nie powiedzieć głupich do tego ciągnie się to jak flaki z olejem
  • Odpowiedz
@thorgoth: B--ń Boże nie zaczynaj od Mulholland Drive, bo się zrazisz tak jak mnie filmami Lyncha znajomy terroryzował. Serial jest bardzo klimatyczny, Ameryka lata 90 na prowincji, do tego styl kręcenia serialu również z tamtej epoki. Momentami psychodeliczny klimat dodaje uroku. To sprawia, że ludzie chwalą sobie ten tytuł.
  • Odpowiedz
@rzub3r: dla mnie Mulholland ma chyba najniższy próg wejścia. Bylem w stanie zrozumiec fabułe, co w owym czasie gdy go ogladalem dalo mi mase frajdy. Wogole to jest film z fabułą, czego nie da sie o wszystkich jego filmach powiedziec
  • Odpowiedz