Wpis z mikrobloga

Na razie zapowiada się, że to będzie zdjęcie kampanii.
Zobaczcie sobie na emocje bohaterów. Trzaskowski z spuszczoną głową, Biejat z uśmiechem typu: "on serio dał się na to złapać" i troll Stanowski spogląda z podziwem na ten outstanding move.

Długo może się to ciągnąć za Rafałem. Sztab platformy jak zwykle myśli, że w drugiej turze z Nawrockim decydujące będą głosy Mentzena i próbują wygrać przegrany wyścig o nie. A w drugiej turze decydująca będzie mobilizacja elektoratu lewicowego, który swoimi głupimi decyzjami jak np. Składka zdrowotna czy dopłaty dla deweleporów narazie skutecznie gaszą.

A potem będzie p---------e w mediach głównego nurtu że pis wrócił do władzy przez lewicę xD nie mogę z tych gamoni

#debata #neuropa #wybory #razem #polityka
Partyzant91 - Na razie zapowiada się, że to będzie zdjęcie kampanii. 
Zobaczcie sobie...

źródło: temp_file3619489785381619181

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Partyzant91: straty głosów Rafaua oszacowano na jakieś cztery głosy, w tym dwójka to rodzice Biejatowej, którzy wahali się czy jest sens oddawać sens głosy na córkę, skoro nie ma szans. Generalnie nie przecenialbym tego gestu, miałby on dużo większe znaczenie, gdyby to miało miejsce w maju na debacie, choć nie wiem czy do końca, bo Czajkoski odcinając się od lgbt dużo więcej zyskuje niż traci.
  • Odpowiedz
@Partyzant91: @FFFFUUUU: @Dawul W sumie ten sam mechanizm zdecydował o wygranej Trumpa. Kamala zamiast double down na progresywnych postulatach to skręciła ostro w prawo licząc ze zabierze głosy Trumpowi. A liberalnie ustosunkowani ludzie i tak na nią zagłosują Efekt? Demobilizacja liberalnego elektoratu, który to stanowi większość ludzi w USA, a który poczuł się "zdradzony" przez demokratów. I bardzo dużo, chyba rekordowo, zostało w domach. Elektorat Trumpa za
  • Odpowiedz
@Miii_Kiii: myślę, że nieco przeceniacie, to że zwykli nieinteresujący się polityką ludzie, zagłosowaliby na Harissowa, bo popieralaby otwarcie LGBT albo zagłosowali na Trumpa bonbyl przeciwko woke. Zagłosowali na elektorów popierających Trumpa bo chcieli zmiany, liczyli na to że kupią więcej hamburgerów za Trumpa, a nie widzieli możliwości że będą mogli to zrobić jak Hariss wygra wybory
  • Odpowiedz
@Dawul: Sęk w tym, że właśnie nie zagłosowali tylko w rekordowej ilości zostali w domach bo zostali zniechęceni przez Kamalę. jeszcze na niekorzyść frekwencji zadziałało, że USA jest dużo bardziej tradycjonalistyczne i seksistowkie od EU, a Kamala to kobieta. Ponad 1/3 ludzi została w domach.
  • Odpowiedz
@Dawul: To prawda, ale większość Amerykanów ma poglądy liberalne. Dużo bardziej liberalne niż Harris prezentowała w kampanii. Oni raczej by na Trumpa nie zagłosowali, a innej alternatywy nie było. Ogólnie to był strzał w kolano Bidna. Tak długo nie chciał zrezygnować. Przez to nie doszło do primaries, bo by przepadły uzbierane fundusze a nie było czasu na zebranie nowych. Szczególnie, że demokraci głównie zbierają od zwykłych ludzi, a Republikanie są
  • Odpowiedz
@Miii_Kiii:

To prawda, ale większość Amerykanów ma poglądy liberalne. Dużo bardziej liberalne niż Harris prezentowała w kampanii. Oni raczej by na Trumpa nie zagłosowali, a innej alternatywy nie było.

Sęk w tym, że właśnie nie zagłosowali tylko w rekordowej ilości zostali w domach bo zostali zniechęceni przez Kamalę. jeszcze na niekorzyść frekwencji zadziałało, że USA jest dużo bardziej tradycjonalistyczne i seksistowkie od EU

Trochę sobie zaprzeczasz
  • Odpowiedz
  • 2
@Lipathor

Zdjęcie wcześniej jak już trzyma tą flagę w ręce przed podaniem Biejat głowę ma prostą.

@Dawul

No napewno przeciwnicy lgbt teraz zagłosują na Trzaskowskiego a nie na Mentzena czy Nawrockiego. Gość tym zmienianiem poglądów w ogóle nie jest wiarygodny. Po drugie oczywiście lekceqażnie głosów lewicowych znów się im odbije czkawką i znów będą analizy jak to możliwe że wygrał prymitywny pis zamiast oświeconych platformersów.
  • Odpowiedz
@Miii_Kiii:

Kamala zamiast double down na progresywnych postulatach to skręciła ostro w prawo licząc ze zabierze głosy Trumpowi.

Ale Kamala i tak dostała bardzo dużo głosów, po prostu Trump dostał ich rekordową ilość.

Czyli elektorat progresywny raczej się od niej nie odwrócił.
  • Odpowiedz
  • 2
@donatien-de-sade

Ale gdzie ja napisałem że już przegrał wybory, znajdź mi narazie mocniejsze zdjęcie z tej kampanii..

Po komentarzach widać, że większość wyborców koalicji jest tak samo zaślepiona jak zatwardziali pisowcy, niesamowite. I to młodzi ludzie a nie emeryci xD
  • Odpowiedz
@Partyzant91:

No napewno przeciwnicy lgbt teraz zagłosują na Trzaskowskiego a nie na Mentzena czy Nawrockiego. Gość tym zmienianiem poglądów w ogóle nie jest wiarygodny. Po drugie oczywiście lekceqażnie głosów lewicowych znów się im odbije czkawką i znów będą analizy jak to możliwe że wygrał prymitywny pis zamiast oświeconych platformersów.

Hmm nie powiedziałbym że świat składa się z przeciwników i zwolenników lgbt, to zwykle promil wyborców, a osoby, które polityka interesują
  • Odpowiedz